PYD'nin 6 propagandasına yanıt

PYD'nin 6 propagandasına yanıt

İstihbarat birimleri, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye içinde başlattığı Fırat Kalkanı harekatını değersizleştirmek için propaganda yaptığı tespitinde bulundu.

Askeri kaynaklar, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Fırat Kalkanı harekatının ardından dezenformasyon amaçlı propaganda atağına geçtiğini dile getirdi. Askeri kaynaklar, PYD'nin 6 propaganda temasını ve bunlara karşı oluşturulan yanıtları şöyle sıraladı:

*Menbiç’e yönelik harekat Rojava Kürtlerine ve hatta dört bölgede bulunan Kürdistan’a yönelik açılmış bir savaştır. Kuzeydeki Kürtler buna sessiz kalamazlar.

- PYD - YPG, sessiz kalmamak için bölgeye sürekli olarak takviye faaliyetlerinde bulunuyor ve koalisyon ülkelerinden aldıkları silah ve mühimmatı da yanlarından ayırmayarak koalisyon çerçevesinde ÖSO’ya destek veren TSK tankalarını hedef alıyorlar. Bu silahları IŞİD'e karşı kullanmak için elde etmişlerdi. Yoksa PYD/YPG ile IŞİD işbirliği içinde mi?

*Türkiye ile IŞİD anlaştı. Azaz ve Cerablus arasındaki bölge boşaltıldı.

-24 Ağustos 2016 tarihinden bugüne kadar IŞİD'in 52 teröristi etkisiz hale getirilirken, 10 havan - katyuşa mevzisi ile çok sayıda karargah binası vuruldu. PYD/YPG Terör Örgütü'nün 3'ü canlı olarak yakalanan toplam 28 teröristi, ABD'nin onlardan çekilmelerini istediği ve bulunmamaları gereken bölgelerde etkisiz hale getirildi. İki cephanelikleri vuruldu. Önceki gün Kilis'e atılan katyuşa roketlerini IŞİD'in attığı tespit edildi ve akabinde IŞİD'in 8 silah mevzii yok edildi.teror.jpeg

*IŞİD ile ÖSO savaşamaz. IŞİD ile YPG mücadele edebilir.

-ÖSO'ya, koalisyon güçleri tarafından YPG'ye verilen desteğin dörtte biri verilmesine rağmen nasıl savaştıkları ortaya çıktı.

*Türkiye’nin ABD ve Rusya Federasyonu ile anlaştığı haberleri doğru değildir.

-ABD ve Rusya'dan yapılan açıklamalar ortada.

*Avrupa ve Rusya Türkiye’nin IŞİD ile anlaşmasından olumsuz yönde çok etkilenecek.

-PYD/YPG bu açıklamalarıyla Avrupa ve Rusya’yı tehdit mi ediyor?

*Türkiye, harekat sırasında sivilleri katlediyor.

-Sivil dedikleri kişilerden ele geçirilen silahlar ortada. Sivil dedikleri kişilerin sözde üniformalarında terörist başının (Abdullah Öcalan) fotoğrafı var.

MİLAN ROKETİteror4.jpeg

YPG'den ele geçirilen silah ve mühimmatlar arasında Alman menşeli Milan roket mühimmatlarının olduğu da görüldü. Türk tankının vurulmasında bu Milan tank savar roketi kullanılmıştı.

PARAVAN ÖRGÜTLER

Askeri birimler tarafından hazırlanan değerlendirme notunda da, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DGS)kuruluş deklarasyonunu imzalayan 13 grup, şöyle sıralandı:

Halk Koruma Birlikleri (YPG), Kadın Savunma Güçleri(YPJ), El-Sanadid Güçleri, Süryani Askeri Meclisi (MFS), Burkan el-Fırat,

Liva Tuvar el-Rakka, Kuzey Güneşi Tugayı, Selçuk Tugayı, El Cezire Tugayları, Kürt Cephesi, Ceyş-ul Tuvar (Devrim Ordusu), Tahrir Tugayı, Liva 99 Muşat.

Değerlendirme notunda, bu grupların önemli bölümünün PYD - YPG çizgisindeki az sayıda teröristin oluşturduğu paravan örgütler olduğu belirtildi.teror2.jpeg

Milliyet