Rahvan Atlar Menemen'de Yarıştı

Rahvan Atlar Menemen'de Yarıştı

ZMİR'in Menemen İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Rahvan At Yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

ZMİR'in Menemen İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Rahvan At Yarışları renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 247 rahvan atın katıldığı 12 ayrı kategorideki yarışları sıcak havaya rağmen gün boyu yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Menemen Belediyesi 4. Rahvan At Yarışları, genç yaşlı binlerce vatandaşı Seyrek Arena'da buluşturdu. Günün erken saatlerinde Seyrek Arena'ya akın etmeye başlayan rahvan at yarışı tutkunlarının kimi tribünden, kimi ise arena etrafında mangal keyfi yaparak yarışları izledi. CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in evsahipliğinde gerçekleşen Rahvan At Yarışları'nı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Vatan Partisi İzmir Milletvekili Adayı Şule Perinçek, CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kamil Okyay Sındır, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, muhtarlar ve çok sayıda Menemenli izledi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, dualar eşliğinde yarışlara başlandı.

BAŞKAN ŞAHİN: TEK AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİK

Türkiye'nin en büyük rahvan at yarışı organizasyonlarından birine evsahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Şahin, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Rahvan Binicilik Türkiye finallerinin ekim ayında Seyrek Arena'da yapılacağını da açıkladı.

Başkan Şahin şöyle devam etti:

"Burada at yarışını yaparken amacımız sadece birlik ve beraberliği daha güzel bir şekle getirebilmektir. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi en üst noktalara taşıyabilmek, o yoldan hareket ederek bu yarışları düzenliyoruz. Hepimizin bildiği gibi at asil bir hayvandır. At üstünde 700 yıllık Osmanlı tarihi vardır. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, kurtuluş savaşımızı başlatan laik cumhuriyetimizi kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vardır. O yüzden bu birlik ve beraberliği yaşatmak hepimizin boyunun borcu. Bu ülkeyi içten ve dıştan yıkmak isteyen o kadar çok emperyalist ve şer güçler var ki bu güçlerin karşısına bir tek ilaç birlik ve beraberliktir. Bu birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz zaman bu ülkenin milleti her zaman tek millet olarak kalacaktır. Bu ülkenin devleti her zaman tek devlet olarak kalacaktır. Bu ülkenin bayrağı her zaman ay yıldızlı bayrağı olarak, gönderden hiçbir zaman inmeyecektir. Bu doğrultuda minarelerimizden ezan sesini hiçbir zaman hiç kimse dindiremeyecektir. Bu duygularla birliğimiz hayırlı uğurlu olsun. Yarışlarımızın kazasız belasın geçmesini diliyor, bu Rahvan At Yarışında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

RAHVAN ATLAR KIYASIYA YARIŞTI

Türkiye'nin 7 bölgesinden 247 at ve binicilerinin katıldığı yarışına sahne olan 900 metrelik kum piste sahip Seyrek Arena'da, Baş, Baş Altı, Büyük Orta, Küçük Orta, Deste, 4'lü Tay, 3'lü Tay, Tozkoparan, Yıldız, Köylü Dörtnal, İthal A ve İthal B olmak üzere 12 kategori üzerinden yarışlar yapıldı. Yaklaşık 6 saat süren yarışlarda dereceye girmek için kıyasıya mücadele veren yarışmacılara, daha sonra kupa ve toplam 71 bin TL'yi bulan para ödülleri takdim edildi. Ayrıca en centilmen jokey ve en centilmen at sahibi de yarışlar sonunda ödüllendirildi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı