Rakka'ya önce Ruslar girecek !

Rakka'ya önce Ruslar girecek !
Güncelleme:

ABD'nin operasyon sinyali verdiği Rakka için Rusya da harekete geçti.

ABD-PKK ittifakının operasyon planladığı Rakka’ya Rusya da niyetlendi. Gemiler Suriye’ye harıl harıl cephane taşırken Moskova, Washington’dan önce harekete geçip Rakka’ya İran ve Esed’le ittifak halinde girecek.

Yenişafak'ın haberine göre; Suriye'ye deniz ve havadan silah sevkiyatını artıran Putin yönetimi Rakka'ya operasyon hazırlığında. İran destekli Şii milisler ve Esed ordusu ile birlikte Rakka'ya saldırıya hazırlanan Rusya, DAEŞ'in elindeki kenti ABD'den önce ele geçirmeyi hesaplıyor. Suriye'nin en önemli petrol rezervine sahip bölgesine yönelik operasyon hazırlığı, ABD ve Rusya tarafından eşzamanlı yürütülüyor. Musul harekâtının temel planlayıcı gücü olan ABD'liler, geçtiğimiz günlerde 'Rakka için hazırlıkların tamamlandığını ve bu konuda PKK/PYD ile işbirliğine gidileceğini' açıklamıştı. Musul'a mesafeli duran Rusya ise Rakka'ya İran'ın Şii milisleri ve Esed'in kara gücüyle girecek.

YIĞINAK SÜRÜYOR

Askeri hareketliliğini gözle görülür şekilde artıran Rusya, son bir aylık periyotta Suriye'ye 7 gemi yükü cephane sevk etti. Tartus ve Hımeymim limanlarına indirilen silah ve cephaneler Humus güzergahından Rakka çevresinde yeralan Esed'e ait askeri noktalara sevk edildi. Bölgeye 30'dan fazla da tank gönderen Rusya'nın, yoğun hava desteği vereceği Rakka operasyonunu 500 subayla da destekleyeceği bildiriliyor.

ABD'DEN ÖNCE GİRECEKLER

Rakka'ya yönelik yığınağın yapıldığı noktaların Suhne, Eseriye, Kuveyris ve Deyr Zor olduğu öğrenildi. Kremlin, özel operasyon timlerini de bölgeye sevk ediyor. İran, Esed ve Rusya ittifakı, Rakka için ABD'den önce harekete geçme kararı aldı.  Basra ve Lübnan'dan takviye için getirilen Şii birliklerin operasyona destek amaçlı Rakka ve çevresine konuşlandırılacağı bilgileri dolaşıyor.

Yeni Şafak

Etiketler abd Rusya Suriye putin rakka