Range Rover'in taklidini yaptılar !

Range Rover'in taklidini yaptılar !

Çinli şirke Range Rover Evoque modelini bire bir taklit etti.

Çinli şirket Range Rover Evoque modelinin neredeyse aynısını taklit etti. Orjinalinin üçte biri fiyatına satılan taklit model üzerine İngiliz Jaguar Land Rover dava açmaya hazırlanıyor.

Daily Mail'in haberine göre Çin'in adını belki de ilk kez duyacağınız otomobil üreticisi firması LandWind'in X7 modeli olay yarattı.

Çin'in Guangzhou eyaletinde düzenlenen bir otomobil fuarında görücüye çıkan LandWind X7, Jaguar Land Rover şirketinin Range Rover Evoque modeline olan inanılmaz benzerliği herkesi şaşırttı.

26839929.jpg
Orijinal Range Rover Evoque

26839930-(1).jpg
Range Rover Evoque'u taklit ettiği iddia edilen LandWind X7

40 bin sterlin (62 bin dolar) fiyatla satışa sunulan Range Rover Evoque'a benzerliği ile büyük tepki çeken LandWind X7'nin fiyatı ise sadece 14 bin ssterlin (22 bin dolar).

Ana görvdesi, radyatör çizgileri ve farlarının tasarımındaki benzerlikler göze çarparken, benzer modelin Jaguar Land Rover'ın Çin'de ilk fabrikasını açtığı zamana denk gelmesi de dikkat çekti.

Jaguar Land Rover yetkilileri ise dava açmak için harekete geçti. Şirketin CEO'su Ralf Speth yapılanın fikri mülkiyet hakkının ihlali olduğunu belirtirken uluslararası yasaların çiğnendiğini vurguadı.

LandWind'in CV9 modeli 2010'da Avrupa çarpışma testlerinden sadece 2 yıldız alabilmişti.

Range Rover’ın Evoque serisi otomobiller Türkiye’deki yüksek vergiler nedeniyle en ucuz (Pure Tech model) 83 bin 755 euro yani yaklaşık 231 bin TL’ye satılıyor.