Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Doğan ile barıştı

Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Doğan ile barıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Doğan’ı telefonla arayarak teşekkür etti...

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin en önemli sonuçlarından biri de kanlı - bıçaklı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Aydın Doğan’ın barışması oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Aydın Doğan’ı telefonla arayarak darbe girişimi gecesi CNNTürk’teki tarihi yayını için teşekkür ettiği öne sürüldü.

Erdoğan ve Doğan Grubu, 14 yıllık AK Parti iktidarının büyük bölümünde kavgalı oldular. Doğan Medya Grubu’nun muhalif yazarları, Erdoğan’ı sürekli kızdırdı. Bu kavganın Aydın Doğan’a maddi bedeli ise çok ağır oldu.

Aydın Doğan’ın üzerine gelen Maliye,  Petrol Ofisi’nde yapılan işlemler nedeni ile yaklaşık 2 milyar TL ceza kesti. Aydın Doğan, bu cezayı ödeyebilmek için Petrol Ofisini satmak zorunda kaldı. Bu ceza ile Aydın Doğan servetinin üçte birini kaybetti.

Son aylarda bu gerilim daha da arttı. Aydın Doğan hakkında geçtiğimiz aylarda yeniden dava açılarak, bu kez 23 yıl hapsi istendi. Yani bu kez söz konusu olan para değil, Aydın Doğan’ın hapse girmesiydi. Akaryakıt kaçakçılığı davasının ilk duruşması geçen ay yapıldı. Yani bu kez iş çok daha ciddiydi.

Ancak her şey 15 temmuz akşamı değişti. Darbe girişiminin en kritik anında, CNNTürk ekranlarında Hande Fırat o ana kadar haber alınmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı cep telefonundan görüntülü olarak canlı yayına bağladı. Erdoğan bu fırsatı çok iyi kullanarak, halkı sokağa çağırdı. Bu olay darbe girişiminin dönüm noktası oldu. Sokağa çıkan halk darbecileri püskürtü. Yani hayatının en zor anında, Doğan Grubu Erdoğan’a can simiti uzattı.

Bu olay Erdoğan-Doğan kavgasını da bıçak gibi bitirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sıcak günlerin bitmesinin ardından telefonla Aydın Doğan’ı arayarak demokrasi mücadelesindeki bu desteğinden dolayı Aydın Doğan’a  teşekkür ettiği öne sürülüyor. İkili muhtemelen çok yakında biraraya gelecekler.

Yani, hapis kabusu yaşayan Aydın Doğan için bu kabus artık bitti. Artık FETÖ de yargıdan tasfiye edildiği, yargı tamamen siyasi iktidarın denetimine geçtiği için, açılan bu yeni davanın – ki haksız bir dava olduğunu herkes kabul ediyor -  çok yakında beraatle sonuçlanacağını söylemek falcılık olmaz.

Gelelim Hande Fırat’a... Hiç kuşkusuz değil yılın, yılların gazetecilik olayına imza attı. Bu yıl bütün medya ödüllerini toplayacağı kesin. Hande Fırat, Pulitzere aday olursa da kimse şaşmasın.

Bu arada Aydın Doğan’ın da Hande Fırat’a bizzat teşekkür ettiğini ve onu çok ciddi bir şekilde maddi olarak ödüllenendireceğini de hemen ekleyelim. Hande Fırat, her türlü ödülü hakediyor. Hande Fırat, hem ülkeyi, hem de Aydın Doğan’ı kurtardı.

Tebrikler Hande Fırat...

HABER3.COM