Rehin alınan Orgeneral Yaşar Güler anlattı !

Rehin alınan Orgeneral Yaşar Güler anlattı !

Darbe girişiminde rehin alınan Genelkurmay 2'nci Başkanı Yaşar Güler'in ifadesi ortaya çıktı.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, darbe girişimi gecesi darbeciler tarafından rehin alınıp Akıncılar Üssü'ne götürülmüştü. Org.Güler, nasıl rehin alındığını, Akıncı üssüne nasıl götürüldüğünü anlattı.

15 Temmuz gecesi rehin alınan komutanlardan Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, savcılığa verdiği ifadesinde neler yaşadığını tek tek anlattı.

Masasında çalışırken bir anda odasını 10 askerin bastığını ve 'Yere yat' diye bağırdıklarını belirten Güler, şunları söyledi:

"Kapı çalındı. Girmesini söyledim. Birden bir patırtı ile yere yat yere yat sesleri yükseldi. Odamı basan 10 kişiden bir tanesini tutarak diğer tarafa fırlattım ve yere düştü. Bunun üzerine daha büyük bir öfkeyle üzerime çullandılar ve yüzükoyun yere yatırdılar.

2305678.jpg

"KAFAMA AYAĞIYLA BASTIRDI, AĞZIMI BANTLADI"

İşlerinden bir tanesi kafama ayağıyla bastırdı. Derhal ellerimi arkadan bağladılar. İlk başta ağzımı bantladılar. O vaziyette dururken sivil giyimli biri sırıtarak omzuma vurdu.

BENİ REHİN ALAN EMİR SUBAYIM MEHMET AKKURT'TU

Komutanım merak etmeyin bu bir tatbikat şeklinde alaycı ifadelerle konuşunca baktım benim emir subayım Mehmet Akkurt olduğunu gördüm. Gözlerim bağlı haldeyken kendisini hucum edenlerin kendi emir subayı Mehmet Akkurt olduğunu gördüm. Kafama bere benzeri bişey geçirdiler. Sonrasında Nizamiye çıkışında askerler kapıyı açmayınca Mehmet Akkurt araçtan indi. Aradaki birilerine kapıyı aç yoksa ateş edeceğim diye bağırdı ve ardından ateş ettini ve karşı taraftan da mukabil ateşle karşılık verildiğini anladım.

SÜRÜKLEYEREK BAŞKA BİR ARACA GÖTÜRDÜLER

Benim bulunduğum araca mermiler isabet ediyordu. O anda araçta solumda bulunan şahsa şiddetli bir şekilde vurdum. Bunun üzerine beni araçtan çıkarıp dizlerimin üzerinde sürükleyerek başka bir araca götürdüler.

AKIN ÖZTÜRK HAKKINDAKİ ŞÜPHELERİNİ ANLATTI

Bir süre sonra Akıncı Üssü'ne getirildiğini anlayan Güler, saatlerce tutulduğu odada ellerinin ve ayaklarının plastik kelepçe ile gözlerinin sıkıca kumaş parçaları ile bağlandığını anlattı.

Güler, darbeye teşebbüs suçundan tutuklanan ancak darbe girişimi içinde bulunmadığını söyleyen Akın Öztürk hakkındaki şüphelerini anlattı.

"ONUN SESİNİ DUYDUM"

"Birden kapı açıldığını duydum ve Orgeneral Akın Öztürk’ün sesini duydum, 'Yav yaşar sen burada ne geziyorsun, senin burada olduğundan hiç haberim yok' dedi.

"GÖZLERİMDEKİ BEZİ KENDİSİ AÇTI"

Kurtarıldıktan sonra bütün bunlar başımdan geçerken yan odada da Genelkurmay Başkanı’nın tutulduğunu öğrendim. Dolayısıyla şu andaki değerlendirmeme göre benim yakalanıp getirilmemden bu saate kadar haberinin olmamasının mümkün olmadığını söylemeliyim, içeri girerek bizzat gözlerimi bağlayan bezi kendisi açtı.

"BENİ ÖZEL KUVVETLER KOMUTANLIĞI'NDAN GELEN EKİP KURTARDI"

Ve maket bıçağıyla ellerimdeki ve ayaklarımdaki kelepçeleri kesti. Kendi Astsubayı olduğunu söylediği bir astsubaya çay su ve çerez getirtti. Beni Akıncı Üssü'nden Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan gelen ekip kurtardı"