Reina canavarı sürekli aynı soruyu soruyor

Reina canavarı sürekli aynı soruyu soruyor

Reina saldırganı Masharipov'un sorguda sürekli çocuğunu sorduğu öğrenildi. Polis çocuğu elinde tutan DEAŞ'lıların peşinde.

İstanbul polisinin operasyonuyla sağ olarak ele geçirilen DEAŞ'lı terörist Abdülgadir Masharipov'un (34) Özbekistan'daki Fergana Üniversitesi'nde Fizik Bölümü'nü okuyorken, ABD, İngiltere, Rusya, Kanada ve Avustralya tarafından terör örgütü kabul edilen Özbekistan İslami Hareketi'ne üye olduğu belirlendi.

Örgütte hızla yükselerek emir yardımcısı olan Masharipov'un, El-Kaide ve Taliban'dan eğitim almak üzere Afganistan'a bu örgütün talimatıyla gittiği tespit edildi. 2011-2012 yılları arası burada silah eğitimi alan teröristin daha sonra örgütteki emir yardımcılığından azledildi. Sözkonusu hareket, 2015 yılında DEAŞ'a bağlılığını açıklamıştı.

SALDIRIYA O İKNA ETMİŞ

Özbekistan İslami Hareketi üyesiyken DEAŞ'a katılan teröristin, katliama uzanan bağlantılarında kritik bir isim daha deşifre oldu. İstihbarat kaynaklarının tespitlerine göre bu isim Ebu Cihad. DEAŞ'ta emirlik görevinde olan Ebu Cihad'ın, Masharipov'u Türkiye'ye saldırı için ikna eden ve hazırlayan isim olduğu belirtildi. Masharipov'un Ebu Cihad'la birçok kez irtibat kurduğu tespit edildi. Teröristin telefonunda Ebu Cihad'la görüşme metinlerine rastlandı. Ebu Cihad'ın açık kimliği araştırılıyor.

ÇOCUĞUMU BULUN BİLGİ PAYLAŞAMINI HIZLANDIRAYIM

Bu arada Reina katilinin İstanbul TEM Şube'deki sorgusu sürüyor. Terörist, ön sorgusunda polise çarpıcı bilgiler veriyor. Dikkat çeken bir detay ise, teröristin polise sürekli çocuğundan bahsediyor olması. Edinilen bilgilere göre terörist, polislerden erkek çocuğunu bir an önce bulmalarını isteyerek, “Çocuğumu bulun, bilgi paylaşımını hızlandırayım” dedi. DEAŞ kuryelerince Pendik'e götürüldüğü iddia edilen çocuk, bazı adreslere yapılan baskınlara rağmen henüz bulunamadı.

CAMİYE SALDIRI İÇİN KEŞİF YAPMIŞLAR

DEAŞ'a yönelik son operasyonlarda tutuklanan 15 canlı bombanın ardından, İstanbul'da adliyeye sevk edilen 28 DEAŞ militanı daha tutuklandı. Teröristlerin Sultanbeyli Gölet mevkiinde çocukları örgüte alıştırmak için yasadışı bir mescit kurduğu ve Halkalı'da ise Caferilerin gittiği camilerde saldırı için keşif yaptıkları ortaya çıktı. Keşif yaptığı belirlenen tutuklu teröristlerden S.S.A.'nın, daha önce cezaevine gönderilen DEAŞ'lı 3 canlı bombayla irtibatı tespit edildi.

RESMİ SORGUSU BAŞLAMADI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 3 gündür gözaltında tutulan ve resmi sorgusu henüz başlamayan Masharipov’un, güvenlik gerekçesiyle sağlık kontrolüne götürülmediği ifade edildi. Haseki Hastanesi’nden bir doktorun emniyete götürülerek Masharipov’u sağlık kontrolünden geçirdiği ve rapor verdiği belirtildi.

Yeni Şafak