Reklamı yapılanlar bal değilmiş !

Reklamı yapılanlar bal değilmiş !

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, sahte ballarla ilgili çok çarpıcı bir tespitte bulundu.

Geçen cuma kendisini ziyaret eden Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Fatma Semiz ile yönetim kurulu üyelerine bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi veren Canikli, ürün denetimlerine yönelik faaliyetler kapsamında çok ilginç olaylarla karşılaştıklarını söyledi:

“Örneğin TV’de, sosyal medyada reklamı yapılan balların çoğunun, yapılan testler sonucu bal olmadığını, bazılarının arıyla hiç tanışmadığını gördük. Türkiye’nin neresinden olursa olsun, bize bir ihbar yapıldığı zaman anında o ürünü pazarlayan firmaya müdahale ediyor, yayını hemen durdurup, ürünü inceleme alıyoruz. Aynı durum tanıtımı yapılan sağlık ürünleri için de geçerli. Zayıflama hapları, çeşitli hastalıklara iyi geldiği öne sürülen ürünlerin büyük bölümünün reklamlarını durdurduk. Çünkü hiçbirinin sağlık kurallarına uygun olmadığını gördük.” 

 ‘Oyuncakların yarısı sağlığa zararlıydı’
 
Uzakdoğu’dan gelen ithal ürünler yüzünden de ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Canikli, “Mesela bu ülkelerden gelen oyuncakların yarısına yakını, sağlığa zararlıydı. Hal böyle olunca biz de yeni tedbirler almak zorunda kaldık. Artık Türkiye’ye kafasına göre mal sokma devri bitti” dedi.