Rektör Özer, Çaycuma Kampüsünü Ziyaret Etti

Rektör Özer, Çaycuma Kampüsünü Ziyaret Etti

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Üniversitenin Çaycuma Kampüsünde incelemelerde bulundu.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Üniversitenin Çaycuma Kampüsünde incelemelerde bulundu.

Özer Çaycuma Kampüsünde bulunan Sivil Havacılık Yüksekokulu, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Çaycuma Meslek Yüksekokulunda (MYO) sürdürülen akademik ve bilimsel çalışmalar ile fiziki düzenleme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çaycuma Kampüsünün pek çok disiplini bir araya getiren akademik yapısının yanı sıra çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile örnek bir eğitim merkezi haline dönüşüyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, incelemelerde bulunmak üzere Çaycuma Kampüsünü ziyaret etti. Üniversitenin ilçelerde bulunan kampüslerini sık sık ziyaret eden ve buralarda sürdürülen eğitim, araştırma ve yenileme çalışmalarını yakından izleyen Rektör Özer, Çaycuma'da bulunan Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Çaycuma Meslek Yüksekokulunun tüm programlarının ve önümüzdeki dönemlerde öğrenci kabul etmeye başlayacak olan Sivil Havacılık Yüksekokulunun bölümleri ile aynı kampüste hizmet veren Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinin ilçenin geleceği için önemli yatırımlar olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, ziyarette ilk olarak Çaycuma MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kampüs çevre düzenleme çalışmaları kapsamında spor alanlarında sürdürülen yenileme çalışmalarının kısa süre içinde biteceğini ve öğrencilerin ders dışı zamanlarını spor yaparak geçirmeleri için en sağlıklı koşulları oluşturmak hedefinde olduklarını belirten Özer, Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik'ten bölüm, program, akademisyen sayısı, 2016 yılında alınacak öğrenci sayıları gibi konularda bilgi aldı. Özer yaptığı değerlendirmede, "Sivil Havacılık günümüzde çok önemli bir sektör. Bu alanda bir yüksekokul açarak yetişmiş insan kaynağına destek vermek istiyoruz. Akademik ve fiziki alt yapı çalışmalarımız tamamlandığında öğrenci kabul etmeye başlayacağız. Bu alanda kullanılan son teknoloji ürünü teknik donanıma sahip bir yüksekokulda, gerek bilgi gerek deneyim anlamında yetişmiş bireyleri sektöre kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, akademik faaliyetlerini Çaycuma Kampüsünde sürdüren Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile hayırsever işadamı Zeki Yurtbay tarafından yaptırılan Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER)de de bir dizi incelemelerde bulundu. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Uzun ile Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Duygu Özge Okur'dan bölümün çalışmaları hakkında, GIDAMER'de devam eden ve planlanan projeler konusunda ise Merkez Müdürü Özge Algan Cavuldak'dan bilgi alan Rektör Özer, Gıda Mühendisliği Bölümünün 2014 yılında kurulduğunu ve 2014-2015 Akademik Yılında ilk öğrencilerini kabul ederek kısa sürede eğitim ve öğretim hizmetine başladığını vurguladı. Özer Bölümün akademisyenleri ve öğrencileri ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Öğrencilerin talep ve önerilerini dinleyen Özer, Bölümün ve GIDAMER'in laboratuvarlarını gezdikten sonra Kampüsten ayrıldı.