Rıza Sarraf'ın açtığı 100.000 TL'lik davaya ret !

Rıza Sarraf'ın açtığı 100.000 TL'lik davaya ret !

Rıza Sarraf'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davası reddedildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 8 Temmuz 2014'teki parti grup toplantısında yaptığı konuşmada kendisine hakaret edip iftirada bulunduğunu iddia eden Rıza Sarraf'ın açtığı 100 bin TL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

İstanbul 25. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, davacı Rıza Sarraf ile davalı Kemal Kılıçdaroğlu katılmazken; tarafları avukatları temsil etti.

"KİŞİLİK HAKLARI ZEDELENDİ, DAVAMIZ KABUL EDİLSİN"

Rıza Sarraf'ın avukatı Ayten Hiçyılmaz, daha önce 24. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kazandıkları 5 bin TL'lik tazminat davasının kararını mahkemeye sundu. Avukat Hiçyılmaz, müvekkilinin kişilik haklarına saldırıldığını ifade ederek "Bahsedilen tapelerin olduğu dosyada müvekkilim hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş. Buna yapılan itirazlar da reddedilmiştir. Konuşmada müvekkilimin adı ifade edilerek hırsızlık yaptığı söylenmiştir. Müvekkilim siyasetçi değildir. Sıradan bir vatandaştır. Kişilik hakları zedelenmiştir. Bu nedenle davamızın kabulünü istiyoruz" dedi.

"SIRADAN VATANDAŞ DEĞİL"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ise "Davacı kamuoyu tarafından bilinen bir kişidir. Sıradan bir vatandaş bakana 700 bin TL'lik saat almaz. İçişleri Bakanı'na telefon ederek "Senin altına yatarım" cevabıyla İçişleri Bakanı aracılığıyla Emniyet Müdürünü görevden aldırtmaz" diye konuştu. Hakim Zeki Ayhan, ayrıntılı kararın daha sonra açıklanacağını belirterek davanın reddine hükmetti.

SARRAF 100 BİN TL'LİK DAVA AÇMIŞTI

Rıza Sarraf'ın avukatları aracılığıyla açtığı 100 bin TL'lik manevi tazminat davasının dilekçesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 8 Temmuz 2014'te partinin grup toplantısında hakaret ve iftira içeren bir konuşma yaptığı ileri sürülmüştü. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında Sarraf hakkında o dönem yürütülen soruşturma dosyasında olduğunu belirttiği tapeleri okuyarak soruşturmanın gizliliği ihlal ettiği de ifade edilmişti.

DAHA ÖNCE 5 BİN TL MANEVİ TAZMİNAT KAZANMIŞTI

Rıza Sarraf, yine Kemal Kılıçdaroğlu'na 22 Nisan 2014'teki meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada kendisine karşı kullandığı bazı kelimelerin hakaret içerdiğini belirterek 100 bin TL'lik dava açmıştı. 24. Asliye Hukuk Mahkemesi ise davayı kısmen kabul ederek, Kılıçdaroğlu'nun Sarraf'a 5 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetmişti.