Roketatarlı saldırı kamerada !

Roketatarlı saldırı kamerada !

Bitlis Valiliği, Emniyet'e yapılan roketatarlı saldırının görüntülerini paylaştı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde 2 PKK'lı teröristin gelip roketatarla saldırı düzenleyip ardından da güvenlik güçleri ile çatışmaya girdikleri anlar yer aldı.

Bitlis Valiliği 31 Temmuz günü Ahlat Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan roketli saldırı anın görüntülerini paylaştı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde 2 PKK'lı teröristin gelip roketatarla saldırıdüzenleyip ardından da güvenlik güçleri ile çatışmaya girdikleri anlar yer aldı. Valilik ayrıca, merkez ve ilçelerinde son 10 gün içerisinde gerçekleştirilen çeşitli saldırılarla ilgili olarak 9 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi'nin PKK-KCK terör örgütünün Bitlis merkez, Tatvan ve Ahlat ilçelerindeki YDG-H ve milis yapılanması içerisinde terör örgütünün şehir merkezlerindeki faaliyetlerini organize ettikleri iddia edilen kişilere yönelik çalışma yapıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Terör örgütünün kırsal kadrolarından aldıkları eylem talimatları ile Tatvan şehir merkezine dönerken üzerlerindeki 1 adet el bombası ve 27 adet kalaşnikof mermisi ile yakalanan 2 şahsın alınan ifadeleri doğrultusunda soruşturma genişletildi. Soruşturma kapsamında 31 Temmuz 2015 günü Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğüne gerçekleştirilen roketatarlı saldırı eyleminde 'İşbirlikçilik/milislik' faaliyetlerinde bulundukları ve yine Ahlat ilçesinde 2 Ağustos 2015 günü bir kamyonun molotofkokteyli atılması suretiyle kundaklanması olayını gerçekleştirdikleri değerlendirilen 7 şahıs daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların araçlarında ve ikametgahlarında yapılan aramalarda ise 1 adet el bombası, 1 adet fünye, 27 adet kalaşnikof mermisi, 1 adet 9 mm çapında tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Şahısların, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri devam ediyor."