RTÜK 7 yıl gecikti !

RTÜK 7 yıl gecikti !

Nihat Sırdar'ın Alem FM'deki programına 7 yıl sonra ceza geldi.

Nihat Sırdar’ın TMSF'nin el koyduğu ve daha sonra da Ethem Sancak'a satılan Alem FM radyoda yaptığı bir programa yıllar sonra ceza geldi.

Ünlü radyocu Nihat Sırdar’ın TMSF’nin el koyduğu ve daha sonra da Ethem Sancak’a satılan Alem FM radyoda yaptığı bir programa yıllar sonra ceza geldi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre “Nihat’la Curcuna” ve “Nihat’la Sivrisinek” programlarıyla dikkat çeken ünlü radyocu Nihat Sırdar 10 Kasım 2008’deki programında dinleyicilere, “Atatürk karşınıza çıksa ne söylerdiniz?” diye sordu.

Bir dinleyici yayına bağlanarak, “Ben ABD’nin Türkiye eyaletinden arıyorum” dedi. Sırdar da, “Ooo, Ankara’dan arıyorsunuz. 52’inci eyalet diyorsunuz yani!” karşılığını veriyor. Dinleyici bu kez, “Eskiden gururla gittiğim Anıtkabir’e artık üzüle üzüle gidiyorum. Atam’a derdim ki; Atam, keşke Kurtuluş Savaşı’nı yapmasaydın. O insanlar ölmeseydi. Biz İngiliz sömürgesi olsaydık, şimdi başkalarının sömürgesi olduk” dedi.

RTÜK bu diyaloga, Şubat 2009’da “Hukukun üstünlüğüne ve Anayasa’ya aykırı” olduğu gerekçesiyle uyarı cezası verdi. Alem FM bu cezayı yargıya taşıdı. Ancak İdare Mahkemesi, cezayı haklı buldu. Radyo bu kez bu kararı temyiz etti. Temyizi görüşen Danıştay 13’üncü Daire de kararını 28 Ocak 2015’te verdi ve RTÜK’ü haklı buldu. Böylelikle ceza kesinleşti.