RTÜK ses kaydı yayınlamayı yasakladı !

RTÜK ses kaydı yayınlamayı yasakladı !

RTÜK'ün yayın ilkelerine 17-25 Aralık ayarı getirildi. Kamu yararı olsa bile ses-görüntü kaydı yayınlamak yasak !

RTÜK’ten, TV ve radyo kanallarına tartışma yaratacak bir talep geldi. RTÜK, “Yayın İlkeleri Rehberi” yayınlandı. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre rehberin, özel hayata ilişkin yayınları öngören “Mahremiyet” başlıklı bölümünde “Gizli ses ve kamera kayıtları, haber değeri ve kamu menfaati olması durumunda dahi, radyo ve TV’lerde kullanılmamalıdır” denildi.

Bu düzenleme akıllara, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında dönemin Başbakanı Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen “Paraları sıfırlama” konuşması ile “Milletin anasına küfreden” yandaş işadamının konuşması gibi tapeleri getirdi.

CİNSEL DÜRTÜLER

Rehber’in dikkat çeken bir başka maddesi ise, “Müstehcelik” maddesi oldu. Yayınların “müstehcen olmaması”, “cinsel dürtüleri harekete geçirmemesi” gerektiği ifade edildi.

RTÜK’ten, ünlülerle ilgili gizli çekimler yapıp televizyon ya da gazetelerde yayınlayan paparrazilere de veto geldi. Rehber’in “Mahremiyet” bölümünde,  “Kişilerin haberi olmadan onların ses ve görüntüleri kaydedilmemeli ve yayınlanmamalıdır” denildi.

44 sayfalık Rehber’de, şiddetten çocuklara yönelik yayınlara, seçim dönemi yayınlarından ayrımcılığa kadar birçok konuyla ilgili ilkeler de sıralanıyor.