RTÜK'te üçüncü Atatürk krizi !

RTÜK'te üçüncü Atatürk krizi !

Bir televizyon kanalında yayınlanan programda Atatürk ve CHP'liler hakkında ortaya iddialar RTÜK'te kavga çıkardı.

Kanal A televizyonunda yayınlanan ve Atatürk ile CHP'ye yönelik ağır sözler içeren program, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) toplantısında, ikinci kez sert tartışmaya neden oldu. Televizyona ceza kararı alınmaması üzerine RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, Twitter hesabından sert ifadeler içeren bir mesaj attı.

Milliyet.com.tr'nin aldığı bilgiye göre; RTÜK'teki sert tartışma, Kanal A televizyonunda 20 Ekim'de yayınlanan Resmi Tarihten Gerçek Tarihe adını taşıyan programla ilgili raporun geçen hafta yapılan toplantıdaki görüşmeleri sırasında çıktı. CHP'li üyeler, "Bunu kamuoyunun gündemine taşıyacağız" deyince RTÜK başkanı davut dursun, "Türk Ceza Yasası'na göre suç işliyor durumuna düşersiniz" diye tepki gösterdi. CHP'li iki üye Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan toplantıyı terk etti. Bunun üzerine toplantıya son verildi.

1768633.jpg

RÜŞVET İDDİASI

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi'nin Kanal A televizyonundaki programla ilgili raporunda müeyyide önerilmedi. Raporda, özellikle program konuğunun görüşlerini ifade ederken zaman zaman eleştiri sınırını aştığı ve sözlerinin "insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz kişi yada kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü , aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez hükmü kapsamında değerlendirilebileceği kaydedildi.
Programda dile getirilen ve tartışmaya neden olan bazı ifadeler şöyle:

"Konuk: Gene tam manasıyla ortaya çıkartılmamış fakat üzerinde çok ciddi delillerin, şüphelerin bulunduğu Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa'dan Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinin ona verilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığına alınması karşılığında 900 bin lira rüşvet alındığına dair çok ciddi bir suçlama var. Hatta bu suçlamada iddialar Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsına kadar gidiyor, araştırılması lazım."

TWİTTER ÜZERİNDEN TEPKİ GÖSTERDİ

RTÜK'ün bugün yapılan toplantısında, yapılan değerlendirmelerin ardından kanala ceza verilmedi. Bunun üzerine Öztunç, toplantıyı terk etti ve twitter üzerinden şu mesajı attı:

"RTÜK'ün 5 AKP'li üyesi az önce Atatürk'ün rüşvetçi olduğunu söyleyen kanala ceza vermedi. AKP'li üyeler Atatürk'ü rüşvetçi ilan etti. 5 AKP'li üye Atatürk'e hakarete vize verdi. Atatürk sayesinde bu koltuklarda oturanlara Yazıklar olsun..."