• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 59.662
  • Dolar
  • 1,7675
  • Euro
  • 2,3245
  • Altın
  • 653,05
  • Ankara : -2 °C
  • İstanbul : 1 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : -1 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Yarın İstanbul'a kar geliyor
Bu okulda verem kol geziyor !
Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Rum yönetimi: Türkiye lafi biraksin

Rum yönetimi: Türkiye lafi biraksin
Stefanu, Türkiye'nin Kibris sorununun çözümünde, ''lafi birakip fiiliyata geçmesi'' gerektiğini öne sürdü.
03 Mart 2010 / 08:54

Kibris Rum yönetimi sözcüsü Stefanos Stefanu, Türkiye'nin Kibris sorununun çözümünde, ''lafi birakip fiiliyata geçmesi'' gerektiğini öne sürdü.

Rum haber ajansina göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'in, hafta sonu, Kibrisli Türk ve Rum gazetecilere yaptiği açiklamayi değerlendiren Stefanu, açiklamadan dolayi ''Rum hükümetinin bugün ihtiyatli olduğunu'' belirterek, ''Önemli olan ne söylendiği değil, ne yapildiğidir'' dedi.

''Türkiye'nin bir süreden beri en kisa sürede çözüm istediğini söylediğini, Erdoğan'in açiklamalarindaki ana mesajin bu olduğunu'' belirten Rum Sözcü, ''Kibris'ta çözüm istediklerini, bunun için çaliştiklarini, çözümün Birleşmiş Milletler kararlari, uluslararasi hukuk, Avrupa hukuku, 1977 ve 1979'daki anlaşmalar temelinde, doğrudan müzakerelerin başladiği hazirlik dönemi öncesinde olacağini göstermelidirler ki; bu, iki bölgeli, iki toplumlu federasyondur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, hafta sonu yaptiği açiklamada, "Çözüm olursa Ada'dan asker çekeriz" demişti.

1275
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim