Rumlardan ortak ordu teklifi !

Rumlardan ortak ordu teklifi !
Güncelleme:

Rumlar, Türklerle ortak ordu kurma teklifinde bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Kıbrıs  müzakerelerinde "bugüne kadar varılan mutabakatların ortaklaşa açıklanacağına"  ilişkin iddiaların doğru olmadığını bildirdi. 
 
Sözcü Burcu yaptığı yazılı açıklamada, müzakerelerdeki güvenlik ve  garantiler başlığı altındaki konuların görüşmelerin en son safhasında ve bütün  ilgili tarafların masa etrafında olacakları bir aşamada görüşüleceğini kaydetti.
 
Rum basınında yer alan, "liderler arasında 27 Mayıs’ta yapılacak  görüşmede, bugüne kadar varılan mutabakatların ortaklaşa açıklanacağına” ilişkin  iddiaların doğru olmadığını belirten Burcu, "Liderlerin alınmış böyle bir kararı  yoktur." ifadesini kullandı.

RUMLARDAN ORTAK ORDU ÖNERİSİ

Fileleftheros’a konuşan Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, çözüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ada’da kabul edilebilir bir çözüme ulaşıldığında buna uyum sağlamaya hazır olduklarını kaydeden Fokaidis, hem Kıbrıs’ın hem de çıkarlarının korunmasını sağlayacak Türk hem de Rum askerlerden oluşan profesyonel ordu kurulacağını belirtti.

Öte yandan Kathimerini gazetesi, Kuzey Kıbrıs lideri Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in ‘ortak ordu’ fikrini görüştüklerini yazdı. Haberde ayrıca, “Mustafa Akıncı’nın da ilke olarak, Kıbrıs ordusu kurulmasını kabul ettiği yönünde bilgiler de var” denildi.

ORTAK ORDU İÇİN AÇIKLAMA GELDİ

Barış Burcu, yine basında yer alan "ortak ordu" konusunun da gündeme  getirilmeye çalışıldığını, bu konuda da ortak bir anlayış ve uzlaşının olduğu  izlenimi yaratılmaya çalışıldığını belirterek, “Bu da doğru değildir ve ancak  zamanı geldiğinde ele alınabilecek konulardan biridir." ifadelerini kullandı.

Etiketler kktc Kıbrıs müzakere