Rus Bakan Lavrov: Türkiye'ye savaş açmayacağız

Rus Bakan Lavrov: Türkiye'ye savaş açmayacağız
Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili ''planlı bir provokasyon'' dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus savaş uçağının düşürüldüğü olayın "planlı bir provokasyon" gibi göründüğünü öne sürdü. Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önümüzdeki günlerde bir araya geleceği açıklandı.

Reuters’ın haberine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Moskova’da basın toplantısı düzenleyen Lavrov, “Umuyorum kiRus jetinin düşürülmesi Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasının sağlanması için kullanılmaz” dedi.

AFP'ye göre Lavrov ayrıca, "Rusya'nın Türkiye'ye savaş açmayı planlamadığını ve Türk halkına yönelik yaklaşımının değişmediğini" söyledi.

"Uçağın düşürülmesinin ardından Türkiye ile olan ilişkilerimizi ciddi bir şekilde gözden geçireceğiz" diyen Lavrov, "Rusya'nın herhangi bir Türk yetkiliyi ağırlama gibi bir planı yok" ifadesini kullandı.

Rus Bakan, "Teröristlerin Türkiye topraklarını kullandıkları sır değil" iddiasında bulundu.

"PLANLANMIŞ BİR DURUMDU"

Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesi planlanmış bir durumdu” iddiasında bulunan Lavrov, bu olayın Suriye konusundaki Viyana görüşmelerine etkisi olacağını belirtti.

Lavrov, Rusya BM Güvenlik Konseyi’nden teröristlerin nasıl finanse edildiği hakkındaki bilgileri incelemesini isteyecek” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı ayrıca, “Türkiye'deki Kürtlerin Suriye sürecine dahil olması konusunda Batı'da görüş birliği oluşması gerekiyor” dedi.

ÇAVUŞOĞLU, LAVROV İLE GÖRÜŞECEK

Reuters’ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Çavuşoğlu’nun, Lavrov ile yaptığı görüşmede, düşürülen uçak hadisesine ilişkin bilgi verdiğini söyledi.

Bilgiç, “Görüşmede iki bakanın önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi kararlaştırıldı” dedi.

Bilgiç, “Görüşmede konuya ilişkin detayların diplomatik ve askeri kanallardan paylaşılması konusunda mutabakata varıldı” diye konuştu.