Rus basını: Kerry, 4-5 Şubat’ta Moskova’ya gelebilir

Rus basını: Kerry, 4-5 Şubat’ta Moskova’ya gelebilir

Rusya’nın Kommersant gazetesi, 4-5 Şubat tarihleri arasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Moskova’ya gelebileceğini iddia etti.Habere göre, hem Rusya hem ABD tarafı birkaç günden beri Kerry’nin Moskova ziyareti üzerinde yoğun çalışma...

Rusya’nın Kommersant gazetesi, 4-5 Şubat tarihleri arasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Moskova’ya gelebileceğini iddia etti.

Habere göre, hem Rusya hem ABD tarafı birkaç günden beri Kerry’nin Moskova ziyareti üzerinde yoğun çalışma yapıyor. Tarafların görüşecekleri konularda anlaştıkları takdirde ziyaretin gerçekleşeceği belirtiliyor. Bu nedenle kesin tarih verilmemekle birlikte Bakan Kerry’nin 4 ya da 5 Şubat’ta Moskova’ya gelme ihtimalinin olduğu belirtildi.

Karry’nin muhtemel ziyaretinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yapacağı görüşmede Arap - İsrail ilişkisi, İran’ın nükleer programı, Suriye sorunu, IŞİD meselesi ve iki ülke arasındaki problemleri değerlendirecekleri ifade edildi. Ayrıca toplantıda, ABD tarafından yasadışı istihbarat alma iddiasıyla göz altına alınan Vneşekonombank New York Ofisi Başkan Yardımcısı Yevgeniy Buryakov’un durumunun da ele alınacağı aktarıldı.

Öte yandan, iki ülke arasında soğuk rüzgarların esmesine neden olan Ukrayna kriziyle ilgili ise bir bilginin haberde yer almaması ise dikkat çekti.

John Kerry, en son Rusya’ya Mayıs 2013 yılında bir ziyaret gerçekleştirmişti.

CİHAN