"Rus uçağı racon kesiyorsa..."

"Rus uçağı racon kesiyorsa..."

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, düşürülen Rus uçağıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Rus uçağının düşürülmesi ve sonrasında yaşanan olayları değerlendirdi. Topçu: ''Biz kaybedersek Rusya da kaybeder'' dedi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının Suriye sınırında düşürülmesinin ardından gerilen iki ülke ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Yalçın Topçu, konuyla ilgili şöyle konuştu; "Türkiye asla bir oldu bittiye müsaade etmemelidir. Sınırlarımızın hemen yanı başında kandaşlarımızı yalnız bırakacak bir vicdanı, zihniyeti kabul etmek mümkün değildir.

MİLLİ HAYSETİMİZ HERŞEYİN ÜZERİNDE

Kendi bahçemizde uydu devletler, kantonlar oluşturulmasına fırsat veremeyiz. Rusya’nın burada bir işi varsa bizim beş işimiz vardır. Kendi milli haysiyetimizi her şeyin üstünde görürüz.

RUS UÇAĞI RACON KESİYORSA ONU İNDİRMEK MİLLİ BİR DAVADIR

Rus uçağı gelip evimizin üstünde racon kesiyorsa onu indirmek milli ve haklı bir davadır. Bu işten biz kaybedersek Rusya da kaybeder. Her türlü kompleksten arınıp, tarihi misyonumuza uygun davranmak en önemli kazanımımız olacaktır. Bu ülkenin büyüklüğünü kavrayamayan kompleksli tiplerin akıl yürütmeleri ve korku senaryoları yazmaları ciddiye alınmamalıdır.

TÜRKİYE HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDA

Türkiye’nin Suriye politikası mazlumun yanında durma meselesidir. Bunu sığınmacılara gösterdiği fedakarlıkla da ispatlamıştır. Artık daha aktif bir politika izlenmelidir. Türkiye bu coğrafyanın haritasının çizileceği masada olmalıdır. Kim ne yaparsa yapsın Türkiye evinin bahçesiyle ilgilenecektir. Aksi durum abesle iştigaldir."

Etiketler dava kriz uçak rus racon