Rus uçakları sivilleri vurdu !

Rus uçakları sivilleri vurdu !

Rus uçakları sivillerin bulunduğu bir yerleşim kentini bombaladı. Aralarında çocuklarında bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

Rus uçakları Halep'in Azez ilçesi yakınlarındaki bir yerleşim birimini bombaladı. İlk belirlemelere göre, bombalamada aralarında çocukların da bulunduğu yedi kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus savaş uçakları Azez'in 4 kilometre yakınında bir yerleşim birimini bombaladı.

Bombalama sırasında, ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da bulunduğu yedi kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralının da olduğu bildirildi.

Suriye'deki muhalif gruplardan Cephetul Şam'ın Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bombalamayı ve aralarında çocukların da bulunduğu yedi kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bilgisini teyit etti.

Olaydan sonra Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) mensup kurtarma ekiplerinin yaralıları hastanelere ulaştırmaya çalıştığı belirtildi. Durumları ağır olduğu tespit edilen bazı yaralıların ise Kilis'e ulaştırılması için çaba harcandığı kaydedildi.