Ruslar cimri çıktı ! İşte Türkiye'de harcadığı para...

Ruslar cimri çıktı ! İşte Türkiye'de harcadığı para...
Güncelleme:

Türkiye'de Arapların Ruslar'dan daha fazla para harcadığı ortaya çıktı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Osman Erol Saraydere, "Bir Rus tatil için ortalama 800 dolar harcarken bir Arap turisti 4 bin dolar harcıyor" dedi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Antalya'ya gelen turist  sayısının artırılması ve alternatif pazar yaratılması amacıyla düzenlenen "1.  Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika(MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi" kapsamında  Türk ve Arap acente sahipleri ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Saraydere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirvede 3 binin üzerinde  görüşme gerçekleştirileceğini söyledi. Organizasyonda 40'ın üzerinde Türk Hava Yolu yetkilisi olduğunu ifade  eden Saraydere, ikili görüşmeler sonunda anlaşmalar da imzalanacağını vurguladı.

Saraydere, "Antalya'da Araplara yönelik bu kadar büyük organizasyon  yapılmamıştı. Arap turistler daha fazla harcama yapıyor. Büyükelçileri de burada  ağırladık. Bir Rus tatil için ortalama 800 dolar harcarken bir Arap turisti 4 bin  dolar harcıyor. Dört, beş Rus'un tatil için harcadığı ancak bir Arap'ın  harcadığına tekabül ediyor. Sayı olarak Rus turist sayısını bulamasak da hacim  olarak kesinlikle erişebiliriz" diye konuştu.