Rüşvet alan personele ödül !

Rüşvet alan personele ödül !

Ulaştırma Bakanlığı rüşvet alan personelin cezalandırılmasını istedi ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı terfi ettirdi...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, rüşvet alan personelin cezalandırılmasını talep etti, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ödüllendirdi

Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre; İstanbul Ticaret Borsası’nda (İSTİB) rüşvet almakla suçlanan personelin ödüllendirildiği ortaya çıktı. İstanbul Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinde çalışan G.Ç ve E.Y’nin 2012’de görevleri sırasında rüşvet aldıkları iddia edildi. Bunun üzerine 6 Temmuz 2012’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İSTİB’e bir yazı göndererek personel hakkında gereğinin yapılmasını istedi. Bakanlık rüşvet alındığına kanaat getirmesine rağmen, İSTİB, personelin rüşvet değil ‘hediye’ aldığını belirtti. İSTİB tarafından yürütülen soruşturmada Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinde yer alan kontrol noktalarında personele ait kamera kaydı olmadığı belirtildi ve somut delillerin oluşmadığına kanaat getirildi.

Kamera kaydı yok

Bu gelişme üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 14 Ağustos 2013’te personelin rüşvet almadığı, “hediye aldığı” gerekçesiyle verilen cezaları iptal etti. Bahsi geçen isimler aynı yıl İSTİB içinde terfi ettirilerek ödüllendirilmiş oldu.

İstanbul’a giren kamyon ve TIR’ların Çamlıca ve Mahmutbey paralı yol gişelerinde kontrol noktalarına uğramaları gerekiyor. İSTİB personelinin rüşvet aldığını iddia eden şirket çalışanları A.Ş.K ve M.K, kontrol noktasında herhangi bir ceza yememek için personele rüşvet verdiğini belirtti. Rüşvet vermelerine rağmen daha sonra ceza kesildiğini öğrenen şirketin çalışanları, kendilerinden para alan personel hakkında şikayette bulundu. Ulaştırma Bakanlığı, yapılan inceleme sonucunda memurların rüşvet aldığını 5176 sayılı Kanun gereğince işlem yapılası ve gişelerde bulunan odalarının boşaltılmasını talep etti. İSTİB ise 24 saat güvenlik kamerası kaydı tutulması gereken denetleme istasyonlarında kamera kaydına ulaşılamadığı için rüşvet hakkında somut delil olmadığına hükmetti.