Rusya bankası Sberbank hedefini açıkladı

Rusya bankası Sberbank hedefini açıkladı
Güncelleme:

Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank, İslami bankacılık faaliyetlerini büyütmek istediklerini açıkladı.

Rusya`nın en büyük bankası Sberbank, Türkiye ve Kazakistan dahil İslami bankacılık faaliyetlerini büyütmeyi planlıyor.

Sberbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oleg Ganeyev,  Rusya’nın bazı bölgeleri de dahil olmak üzere, Türkiye ve Kazakistan’da İslami  bankacılığa yönelik yeni projeleri değerlendirdiklerini söyledi.

Rus haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan Ganeyev, mevduat ve cari  hesaplarda, sermaye ve KOBİ finansmanı gibi alanlarda, perakende ve kurumsal  müşterilerden İslami bankacılığa yönelik artan bir talep olduğunu söyledi.

Türkiye’de DenizBank ve Kazakistan’da faaliyet gösteren Sberbank  şubeleri aracılığıyla, İslami bankacılığa yönelik yeni projeleri başka ülkeler  için değerlendirdiklerini anlatan Ganeyev, “Rusya’da ise Başkurdistan ve  Çeçenistan Cumhuriyeti’nde söz konusu projelerin hayata geçirilmesini ele  alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İslami bankacılığın özellikle Orta Doğu ve Asya’dan yeni  yatırımcıların çekilmesi için gerekli olduğuna inandıklarını vurgulayan Ganeyev,  Rusya'da İslami bankacılık aracılığıyla ihracat alanlarındaki finansmana öncelik  vereceklerini söyledi.

Sberbank, İslami bankacılığın Rusya’da ilk uygulaması için  Tataristan’ı pilot bölge olarak seçmiş, geçtiğimiz ay bu bölgede ilk İslami  anlaşmayı gerçekleştirmişti.