Rusya Başbakanı'ndan Türkiye ve tatil açıklaması !

Rusya Başbakanı'ndan Türkiye ve tatil açıklaması !
Güncelleme:

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, "Türkiye'de tatil yapmayı seven Rus turistler, bu olanağı bu sezon elde etmelidir." dedi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev Rossiya 1 kanalında katıldığı yayında Türkiye’ye tur satışlarına yönelik yasağın kalkması konusuna değindi.

Medvedev yaptığı açıklamada, hükümetin, Rus turistlerin bu sezon Türkiye'de tatilyapabilmesi konusu üzerinde çalıştığını söyledi.

“Türkiye’de tatil yapmayı seven insanlarımıza bu imkan bu sezon verilmeli” diyen Medvedev, bunun yanında gerekli güvenlik tedbirlerinin de mutlaka alınması gerektiğini söyledi. Medvedev, bu ve diğer konuları, ayrıca Türk-Rus ilişkilerinin normalleşmesini, Türk makamlarıyla her düzeyde müzakere etmeye hazır olduklarını kaydetti.

RUSLAR KAÇ LİRAYA TATİL YAPACAK ? HESAP ÇIKARTTILAR - TIKLA OKU

Sputnik News'ün haberine göre ise Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Türkiye'ye gidecek Rus vatandaşlarının seyahatlerini ve ziyaret edecekleri yerleri planlarken sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini tavsiye etti. Zaharova, "Muhtemel terör tehditleriyle bağlantılı risklerin devam ettiği koşullarda, seyahat ve ziyaret yeri planlaması yaparken mevcut durumu ve muhtemel tehlikeler titizlikle değerlendirilip sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerekir" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün imzaladığı kararnameyle Rus turistlerin Türkiye'yi seyahat etmelerine ilişkin yasağı kaldırdığını anımsatan Zaharova, Rusya'nın Türkiye ile turizm ilişkilerini tam kapasiteyle yeniden başlatmaya hazır olduğunu vurguladı.

İLK KAFİLE BAYRAMDA GELİYOR

DHA'nın haberine göre ise normalleşme sürecine girilmesinin ardından Türkiye’ye uyguladığı yasakları kaldırma kararı turizmcileri sevindirirken, ilk charter seferiRamazan Bayramı’nın ikinci günü Antalya Havalimanı’na inecek.

BU YILKİ BEKLENTİ 750 BİN RUS

Bu yıl özellikle Rus pazarıyla yaşanan sıkıntıların sona ermesinden oldukça memnuniyet duyduklarını açıklayan Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bu kararın turizm ekonomisine bağlı 54 sektörü ilgilendirdiğini söyledi. Hacısüleyman, yasakların kaldırılması ve verilmiş izinler doğrultusunda 6 Temmuz Çarşamba günü Rusya Federasyonu’ndan ilk charter uçuşların Antalya’ya başlayacağını müjdeledi. 6 Temmuz’da gelecek ilk uçaklarla birlikte Ekim ayının da iyi geçebileceğini düşündüklerini belirten Hacısüleyman, "Rusya pazarında yaklaşık 750 bin kişi dolayında bir turist hareketi bekliyoruz. 6 Temmuz’dan yıl sonuna kadar da Antalya turizmine yeniden bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz" dedi. 

YAKIT DESTEĞİ RUSYA’YI DA KAPSIYOR

Rusya krizi sonrasında hükümetin birçok ülkeye yönelik başlattığı charter uçuş yakıt desteklerinin Rusya Federasyonu’nu da kapsadığını belirten AKTOB Başkanı Hacısüleyman, "Rusya charter uçuşlarında da yakıt desteği veriliyor. Bakanlar Kurulu kararında yine ülke sayısı artırılmıştı. Doğu ülkelerine batılı ülkeler de eklenmişti ve dolayısıyla Rusya pazarını da kapsıyor. 28 ülkenin olduğu destek kapsamındaki ülkeler arasında Rusya da var" diye konuştu.

HAFTADA 10- 12 SEFERE ÇIKACAK

Turizmin ortak konuşma dilinin barış olduğunu belirten Antalya Havalimanı işletici firması ICF Airports’un Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Keleş, turizmin barış dışında bir diyalog istemediği ve insanların entegrasyonunda çok önemli bir araç olduğunu söyledi. Turizmin dinle, dille, milliyetlerle bir ilgisi olmadığını kaydeden Keleş, "Bu bağlamda baktığımızda insanları barıştıran bir sektör. Dolayısıyla bu gelişmelerin çok pozitif etkisi olacaktır. Bilhassa İsrail de bizim kaybettiğimiz önemli bir pazarımızdı. Bu yıl olmasa da çok önemli meyveler alacağımızı düşünüyorum" dedi.
Bayramın ikinci günü 6 Temmuz’da Rusya’dan ilk charter uçaklarının Antalya Havalimanı’na ineceğini belirten Abdullah Keleş, "Hemen planlamalar yapıldı. Daha önce uçak planlamalarını başka destinasyonlara yapmışlardı. Yeniden Antalya ve Türkiye’ye çevirmeye başladılar. Bayramın ikinci günü ilk seferler başlıyor ve haftada 7-8 sefere, daha sonra 10-12 sefere çıkmak üzere planlamalar yapılıyor" dedi. 

YENİ PERSONEL ALIMI BAŞLIYOR

Gerçek anlamda turizmi yönetenlerin, sosyal sorumluluklarını bilen profesyonel ve yatırımcıların en büyük sıkıntısının kendileri, tesisleri zarar etse de çalışanlarının sektör dışında kalmamasına çalıştıklarını dile getiren Abdullah Keleş, "Bu kalibrasyonu yakalamış yüksek verimle çalışan arkadaşlarımızın sektörde tutulmasını sağlamaktı. Bu söylem bile büyük bir moral oldu. Birçok kişi bayram sonrası çalışanlarının bir kısmına teşekkür etmeyi düşünürken şimdi yeni alımlar sözkonusu olacak. Bizim en çok sevindiğimiz, mutlu olduğumuz konulardan bir tanesi de bu" diye konuştu.

SÜRPRİZ VE SEVİNDİRİCİ

Öteden beri bütün dünya üzerinde Türkiye’nin, bilhassa Antalya’nın en fazla yolcuyu Rusya’dan aldığını kaydeden Abdullah Keleş, "2014 yılında 3.5 milyon Rus vatandaşımız bu bölgemizde tatil yapmıştı. Onun tamamı olmasa bile bu yıl 500- 600 bin civarında olur ve son gelişmeler çerçevesinde hemen bayramda başlayacak" dedi.