Rusya Halep'te kimyasal saldırı hazırlığında

Rusya Halep'te kimyasal saldırı hazırlığında
Güncelleme:

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın noktalarında Rusya'nın "kimyasal" saldırı hazırlığında olduğu iddia edildi.

Halen 500 bin civarında sivilin yaşadığı Halep'te kuşatma tehdidi artarken, merkezden Türkiye sınırına açık tek kanal olan Ham Kefer, Hamra, Hana, Asel, Sermede güzergahından Reyhanlı, Atme bölgesine büyük çaplı bir göç dalgası ihtimali artıyor.

Öte yandan bölgedeki kritik durum devam ederken Halep eski Askeri Meclis Başkanı Zahir Sakit, Rusya'nın muhaliflerin kontrolündeki bölgelere tahrip gücü yüksek kimyasal bomba atma ihtimali bulunduğunu söyledi. Sakit, “Ruslar, Hımeymin, Daba, Şayrat ve Tartus askeri üslerinde özel kimyasal depolama üniteleri kurdu. Savaşın seyrine göre Rusya, Suriyeli muhaliflere yönelik tahrip gücü yüksek kimyasal bombalar kullanabilir” diye konuştu.

SON 5 YILIN EN AĞIR BOMBARDIMANI

5 yıldır varil, fosfor, vakum bombalarıyla büyük oranda harabeye dönen Halep'ten ayrılmayan siviller, son dönemde şiddetlenen ve dozu artan hava saldırılarına ek olarak ikmal yollarının tehlikeye girmesinden dolayı büyük panik yaşıyor. İmkanı olan birçok Halepli, Bab el-Hava-Halep hattı da kapanmadan önce kenti terk etmeye çalışıyor. Merkezde bulunan Şeyh Hıdır, Höllük, Haydariye, Bostan Paşa gibi Türkmen mahalleleri de son 5 yılın en ağır bombardımanının hedefi oluyor. Halep Belediye Başkanı Abdulaziz Mağribi, rejim ve Rus ittifakının kendilerini kuşatıp açlığa mahkum ederek ve havadan katlederek tüm halkı yok etmeye çalıştığını, dünyanın da bu trajediyi izlemekte olduğunu söyledi.