Rusya o karargahı vurdu !

Rusya o karargahı vurdu !
Güncelleme:

Rus Hava Kuvvetleri, Özgür Suriye Ordusu'na ait bir karargahı vurdu.

Rus Hava Kuvvetleri İdlib kırsalında ÖSO'ya ait bir karargahı vurdu

Rusya Hava Kuvvetleri'nin, Suriye'nin İdlib kırsalına  düzenlediği saldırılarda, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) ait bir karargahı hedef  aldığı bildirildi.

ÖSO Şam Cephesi'ne bağlı 21. Tümen Komutanı Ebu Velid, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, Rus uçaklarının, İdlib'in Maaret en-Numan bölgesinin  doğusunda Şam Cephesi'ne ait bir karargahı, güdümlü füzeyle vurduğunu ifade etti.

Ebu Velid, saldırıda, 12 kişinin yaralandığını, karargahın kısmi zarar  gördüğünü ve askeri ekipmanlarda hasar meydana geldiğini söyledi.

Bugünkü bombardımanın, Rusya Hava Kuvvetlerinin, İdlib ve Hama  kırsalında Şam Cephesi'nin karargahlarını hedef alan ilk saldırısı olmadığını  vurgulayan Ebu Velid, "Silahlı muhalifler, hasar gören ekipmanlarını onararak  yeniden savaşmaya devam edecektir. Rusya Devlet BaşkanıVladimir Putin ile  ordusunun da mağlup olacağı sözü veriyorum" dedi.

Rusya, bir süre önce Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e ait olduğu ileri  sürülen noktalara hava saldırılarına başlamış, ancak Esed rejimine karşı savaşan  gruplar, Rus uçaklarının, ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla,  sivilleri hedef aldığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Etiketler Rusya öso hava karargah