Rusya Ve Ermenistan Güvenlik Alanında İşbirliğini Güçlendiriyor

Rusya Ve Ermenistan Güvenlik Alanında İşbirliğini Güçlendiriyor

Rusya Güvenlik Kurulu Sekreteri Nikolay Patruşev, Ermenistan’ın başkenti Erivan'a düzenlediği çalışma ziyareti çerçevesinde Ermeni mevkidaşı Arthur Bagdasaryan ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Rus ve Ermeni yetkililer, askeri alanda çok sayıda güv

- Rusya Güvenlik Kurulu Sekreteri Nikolay Patruşev, Ermenistan’ın başkenti Erivan'a düzenlediği çalışma ziyareti çerçevesinde Ermeni mevkidaşı Arthur Bagdasaryan ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Rus ve Ermeni yetkililer, askeri alanda çok sayıda güvenlik işbirliği anlaşmasına imza attı.

Anlaşmaların imzalanmasının ardından konuşan Patruşev, Rusya ve Ermenistan'ın "stratejik ilişkilere" sahip olduğunu belirterek, "İlişkilerimiz en üst seviyede. Amacımız, güvenliğe ilişkin kurumlar arasındaki faal ve etkili işbirliğini sürdürmektir" dedi.

Patruşev, "Bu amacı yerine getirebilmek için düzenleyici ve yasal bir çerçeveye ihtiyacımız var. Şu an üzerinde çalıştığımız konu da bu. Bu anlaşmalar, daha etkin işbirliği sağlanmasına yönelik niyetimizin somut bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın tüm silah ve askeri teçhizat satışının uluslararası yükümlülüklere ve kurallara uygun olduğunu söyleyen Patruşev, "Ayrıca Rusya Federasyonu yasalarına uyuyoruz. Rusya ve Ermenistan stratejik ortaklardır. Burada, Rus askeri üssünü de ziyaret ettik. Askerlerimiz Ermenistan'ın güvenliğinin garantisidir. Sizler (Ermeniler) bu konuda endişelenmeyin. Burada güvenliği sağlayacak yeterli kapasiteye sahibiz. Bu ziyaret sırasında da müştereken bunu kontrol etmiş olduk" şeklinde konuştu.