İNANILIR GİBİ DEĞİL.. RUSYA YİNE TACİZ ETTİ !

İNANILIR GİBİ DEĞİL.. RUSYA YİNE TACİZ ETTİ !

Genelkurmay Başkanlığı, Türk hava sahasının 4 dakika 15 saniye ihlal edildiğini açıkladı.

TSK'nın resmi sitesinde açıklanan "Sekiz adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Bu görev esnasında, uçaklarımıza;

Milliyeti tespit edilemeyen MIG-29 uçağı tarafından radar kilidini muhafaza ederek toplam 4 dakika 30 saniye süre ile Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından toplam 4 dakika 15 saniye süre ile tacizde bulunulmuştur" denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan olay sonrası, "Türkiye ile Suriye konusunda yanlış anlaşılmaları gidermek için görüşmeye hazırız" açıklaması geldi.

RUSYA SINIRI İKİNCİ KEZ İHLAL ETMİŞTİ

Rusya'nın Türk hava sahasını ikinci kez ihlal etmesine ilişkin açıklama geldi. Rusya kaynaklarından yapılan açıklamada "Türkiye'nin ikinci ihlal konusundaki iddiasını araştırıyoruz." denildi.

Rusya'nın açıklamasının ardından kritik bir açıklamada NATO Genel Sekreteri'nden geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ""Amaçları hakkında spekülasyon yapmayacağım. Rusya'nın Türkiye-NATO hava sahası ihlali yanlışlıkla olmuş gibi görünmüyor. Rusya NATO'ya gerçek bir açıklama yapmadı. Bu yüzden çok ciddiye alıyoruz. Bir daha tekrarlanmaması gerekir" dedi.

"AÇIK MESAJ VERDİK"

Stoltenberg, "Başka bir ülkenin hava sahasının ihlal edilmesi zaten kabul edilemez. Ayrıca bu olaylar tehlikeli şeylere de sebep olabilir. Bir daha tekrarlanmaması önemli ve bu yüzde açık bir mesaj verdik" dedi.

Konuyla ilgili Rusya'dan izahat istediklerini fakat "gerçek bir açıklama" gelmediğini ifade eden Stoltenberg, NATO'nun askeri yetkililerinin Rusya ile doğrudan temasa geçmesinin gündemde olduğunu belirtti.

Brüksel'de bir basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri, Rusya'nın kısa süre içinde iki kez Türk hava sahasını ihlal etmesinin, Moskova'nın izahatıyla ilgili şüphe uyandırdığını söyledi. ABD'li yetkililer de dün yaptıkları açıklamalarda, Rusya'nın ihlallerinin "kaza gibi görünmediğini" ifade etmişlerdi.

RUSYA'DAN NATO'YA AÇIKLAMA GELDİ

NATO'nun "Rusya'nın Türkiye-NATO hava sahasını ihlali uzun sürdü, yanlışlıkla olmuş gibi görünmüyor" görünmüyor açıklamasına Rusya'dan jet yanıt geldi. Rusya'nın açıklamasında "NATO, Türk Hava Sahasını yanlışlıkla ihlal etmemizi Suriye'ye yönelik saldırılarımızı saptırmak için kullanıyor" denildi.