Rusya'da bulunan taş kafaları karıştırdı

Rusya'da bulunan taş kafaları karıştırdı

Rusya'da bulunan taş ilginç yorumları beraberinde getirdi: 'Süper Uygarlık' 450 milyon yıl önce yok oldu..

Rusya'da bulunan ve üzerinde çipe benzer işaretler olan sıra dışı taş, 450 milyon yaşında çıktı. Uzmanlara göre, dünyada "Süper Uygarlık" dahil binlerce türü yok eden doğa olayı yaşanmış olabilir.

Rusya'nın güneyindeki Kuban nehrinde avlanan balıkçılar, son derece sıra dışı bir taş buldu. Taşın içinde görülen ve günümüzdeki bilgisayar çiplerine benzeyen minik dikdörtgen, meraklı köylülerin dikkatini çekti. İnceleme sonuçlarından gelen rapor ise dünya dışı yaşam meraklılarını heyecanlandıran nitelikteydi.

Sıra dışı taş, GüneyRusya Teknik Üniversitesi bünyesindeki Nanoteknoloji Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Burada yapılan testler taşın 450 milyon yaşında olduğunu ortaya çıkardı. Bilim insanları, dünyamızın bundan yaklaşık 450 milyon yıl önce dev bir soy tükenme kriziyle karşı karşıya kalmış olabileceğini ifade etti. Bu çağda yaşamış "Süper bir uygarlık" da dahil binlerce türün tamamen yok olduğu ve dünyadaki canlıların hepsini etkileyecek sonuçlar doğuran doğa olaylarının meydana geldiği düşünülüyor.

DÜNYA DIŞI YAŞAM FORMLARI MI?
 
Tuhaf taş üzerinde kafa yoran internet kullanıcılarının en çok rağbet ettiği teori ise taşın dünya dışı yaşam formlarına ait olduğu. Taş ve üzerindeki ilgi çekici cisim hakkında yapılan detaylı incelemeler, meselenin aslını netleştirerek yeni bilgiler ortaya çıkarabilir. Fakat dünyanın dört bir yanından birçok kişi, taşın ileri teknoloji sahibi bir uzaylı uygarlığına ait olduğunu belirten yorumlar yapıyor.