Rusya'dan bomba Türkiye iddiası !

Rusya'dan bomba Türkiye iddiası !
Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'nin Suriye'den toprak koparmak istediğini iddia etti.


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, kendilerine Türkiye’nin Suriye’den toprak almak istediği yönde haberlerin ulaştığını iddia etti.

Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya’nın Moskovskiy Komsomolets gazetesine konuştu. Lavrov, Batı ile gerilen ilişkiler, Ukrayna meselesi, Suriye savaşı ve Türkiye ile uçak krizi gibi gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.
Kendilerine Türkiye’nin Suriye’den toprak almak istediği yönde haberlerin ulaştığını iddia eden Lavrov, “Bize hem resmi hem de kapalı kanallardan Türkiye’nin Suriye’den toprak almak istediği hatta aldığı yönünde haberler ulaştırıyor. Buna bahane olarak ise Türkiye’deki mülteci kampların dolduğu ve yeni gelen mültecilerin geçişine izin verilmeyerek orada çadır kent kurma bahanesiyle yapılıyor olması bizi endişelendiriyor.” diye konuştu.

“TÜRKİYE HALA GÜVENLİ BÖLGE KURMAK İSTİYOR”

Türkiye’nin hala Suriye sınırında güvenli bölge kurma peşinde olduğunu savunan Lavrov, “Herkes biliyor ki bahsi geçen güvenli bölge iki Kürt bölgenin arasındaki topraklarıdır. Bu bölgelerin birleşmesi kesinlikle Türkiye’nin çıkarına değil. Çünkü, Türkiye’nin Suriye’deki teröristlere destek vermesi ve kaçakçılık yapması engelleyecektir.” dedi. Lavrov, “Bizdeki bilgilere göre Türkiye, IŞİD’den geri alınan bölgelerde güvenli bölge kurma meselesini NATO ile görüştü. Bu tabi ki uluslararası hakların ihlali olacaktır ve gerginliği daha da artıracaktır.” şeklinde konuştu.

“UÇAĞI DÜŞÜRME PLANI ÖNCEDEN YAPILMIŞTI”

Konuşmasının devamında Lavrov, Türkiye’nin garip adımlar attığını söyleyerek Türkiye yönetiminin gerçek dünyada yolunu şaşırdığını savundu. Lavrov, “Bence Türkiye’de birçoğu uçağı düşürme emrinin kabul edilemez olduğunu anlıyor. Anlaşılan uçağı düşürme önceden planlanmıştı. Türkiye’nin iddiasına doğru varsayarsak uçağın 17 saniye hava sahalarını ihlal ediyorsa bunu tespit ederek düşürmek mümkün değil. Buna önceden hazırlanmanız ve takip etmeniz gerek.” ifadelerini kullandı.

“ANKARA VE BERLİN’İN GAZETECİLERLE İLGİLİ TUTUMU ENDİŞELENDİRİCİ”

Almanya’da tecavüze uğrayan bir Rus kız çocuğu ve mülteci krizini haberleştiren Rus gazeteci hakkında soruşturma başlatıldığını Lavrov, Almanya’daki olayın Türkiye’de MİT TIR’ları haberinden dolayı tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül’ün durumuna benzediğini aktarı. Lavrov, “Gerçekleri öğrenmek isteyen gazetecilere baskı yapılması ve bu konuda Ankara ve Berlin tutumunun benzerliği endişe verici.” dedi.