Rusya'dan gövde gösterisi ! Hazar'dan Suriye'yi vurdu..

Rusya'dan gövde gösterisi ! Hazar'dan Suriye'yi vurdu..
Güncelleme:

Hazar Denizi'nde konuşlandırılan Rus savaş gemileri Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurdu.

Rusya Savunma Bakanı Suriye'deki IŞİD hedeflerinin Hazar Denizi'nde konuşlandırılan Rus savaş gemilerinden fırlatılan uzun menzilli roketlerle vurduğunu açıkladı.

Rus televizyonlarından canlı yayınlanan bir toplantıda Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bilgilendiren Şoygu, 4 savaş gemisinin 26 roket attığını belirtti.

Şoygu, vurulan tüm hedeflerin imha edildiğini ve sivil tesislere zarar verilmediğini açıkladı. Bakan vurulan hedefler arasında komuta ve kontrol merkezleri, 12 mühimmat yığınağı, askeri araçlar ve terörist kamplar bulunduğunu söyledi.

Bu arada Suriye hükümetinin Rusya hava operasyonları korumasında muhaliflere saldırı düzenlediği öğrenildi.

Putin ise Suriye'deki operasyonlarının sonucu hakkında bir değerlendirmede bulunmak için ise henüz çok erken olduğunu kaydetti.

Rusya lideri Savunma Bakanına; ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, İran ve Irak'la işbirliğini sürdürme talimatı verdi.

Rusya, geçen hafta Suriye'de hava saldırıları düzenlemeye başlamıştı. Kremlin, saldırılarda IŞİD'in hedef alındığını vurguluyor. Esad rejimi karşıtları ve Batılı ülkeler ise öncelikle diğer muhalif grupların hedef alındıklarını söylüyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği 57 hava saldırısından sadece ikisinin IŞİD'e yönelik olduğunu söylemişti.

Muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Rusya'nın son olarak Hama ve İdlib'de hava saldırıları düzenlediğini bildirmişti.