Rusya'dan Irak'ta operasyon sinyali !

Rusya'dan Irak'ta operasyon sinyali !
Güncelleme:

Rusya, ''Bağdat yönetiminin talep etmesi durumunda Irak'ta hava operasyonunu gündeme alabiliriz'' dedi.

Rusya Parlamentosu üst kanadı sözcüsü Valentina Matviyenko, Bağdat yönetiminin talep etmesi durumunda Irak’ta da hava operasyonlarını gündeme alabileceklerini açıkladı.

Amman’da Ürdün Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Matviyenko, Suriye’de yürüttükleri hava operasyonlarını, talep gelmesi durumunda Irak’ta da sürdürebileceklerini söyledi. "Eğer Irak’tan Rusya Federasyonu’na resmi bir mesaj gelirse, hava kuvvetlerimizin operasyonlara katılması konusunu politik ve askeri olarak amaçlarımıza uygun olup olmadığını gündeme alırız" diyen Matviyenko, bu konuda bugüne kadar bir talep gelmediğini de sözlerine ekledi.

ŞİMDİ DE IRAK’A GİRECEK
Arap medyasında genişçe yer alan haberlere göre Suriye’de hava operasyonlarını sürdüren Rusya, Irak hükümetiyle anlaşarak Irak’taki IŞİD hedeflerine saldırma kararı aldı. Alaraby’de yer alan haberde Başbakan Haydar El İbadi tarafından görevlendirilen bir heyetin Moskova’ya giderek anlaşma imzaladığı ve Rusya, İran, Irak, koalisyonunun resmen sonuca ulaştığı belirtildi. El Arabiya Cedid’in de gündeme getirdiği anlaşmaya göre geçtiğimiz haftalarda IŞİD’i vurma bahanesiyle Suriye’ye giren ve birçok kenti kan gölüne çeviren Rusya, Enbar ve Musul’da IŞİD hedeflerini vuracak.

ABD ANLAŞMAYA KARŞI
Irak, Rusya, İran ve Suriye koalisyonu ABD’yi rahatsız etmiş durumda. Daha önce müttefiki gibi görünen Irak’ın Rusya ile işbirliği yapması Washington’da infiale neden oldu. Bazı Arap gazetelerinde yer alan bilgiye göre ABD, Irak’ın kararı sonrası bu bölgeye istihbarat desteğini çekme kararı aldı.