Rusya'nın füzesi böyle görüntülendi !

Rusya'nın füzesi böyle görüntülendi !
Güncelleme:

Hazar Denizi'nden Suriye'deki IŞİD hedeflerini vuran Rusya'nın füzesi kamerada..

Rusya Suriye'deki hedefleri Hazar Denizi'ndeki savaş gemilerinden vurdu. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, dün Rusya’nın Hazar Denizi’nden Suriye’ye fırlattığı füzelerden birinin görüntülendiği iddia edildi. Rusya, dün Suriye’deki IŞİD hedeflerine 26 füze göndermişti. Russia Today’in haberine göre, Peşmerge’ye yakın hesaplar tarafından sosyal medyada paylaşılan videoda, füzenin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi semalarında görüldüğü öne sürüldü. Videonun çekildiği konum ise tam olarak bilinmiyor.

GÖZDAĞI MI VERİLDİ?
CNNTürk'ün haberine göre askeri denge hesabına Cruise yani seyir füzelerini sokan Rusya'nın hamlesi ABD'ye gözdağı olarak yorumlanıyor. Füzelerin bu açılan yeni cephede kullandığı hava sahası ise Rusya- İran- Irak- Esad ittifakını harita üzerinde göstermesi açısından önemli. Rus resmi ajansı TASS'a göre; atılan füzeler 3M14 füzeleri. Bunlar balistik değil Cruse ve seyir füzesi olma özelliği taşıyor. Balistikten farklı olarak daha alçaktan uçuyor. Bu açıdan savaş uçağı ve insansız hava aracı saldırısıyla benzerlik taşıyor. Balistik füzelere nazaran radarda tespiti daha zor ve isbet oranı daha yüksek. Dezavantajı ise tek kullanımlık olması ve üretiminin pahalı olması. Daha önce ABD savaş gemilerinden attığı Tomahawk füzeleriyle Agganistan, Irak, Yemen ve son olarak Suriye'de hedefleri vurmuştu. Bu hamleyle Rusya hem ABD'ye göz dağı veriyor hem de savaşataki askeri denge hesabına yeni bir silah sokmuş oluyor.

BİR DİĞER NOKTA ROTA
Rus Savunma Bakanlığı'na göre saldırı İran, Irak ve Suriye hava sahası kullanılarak yapıldı. Bu rota Irak, İran Esad eksenini harita üzerinde göstermesi açısından önemli. Bir diğer merak konusu da Rusya Suriye'de nereyi vurdu. Rusya'ya göre Hazar Denizi'ne konuşlu 4 savaş gemisinden atılan 26 füze IŞİD'i vurdu. IŞİD kalesi Rakka'da Rus füzesi kalıntısı olduğu öne sürdüğü görüntüleri paylaştı. Diğer hedeflerse belirsiz. Salrıyla ilgili bir diğer nokta da saldırının yapıldığı yer yani Hazar Denizi. Rusya'nın Ortadoğuya müdahalesi bu güne kadar hep Karadeniz, Boğazlar, Ege ve Akdeniz üzerinden olmuştu.

RUSYA YENİ BİR CEPHE AÇTI
Şimdi Rusya bu saldırıyla yep yeni bir cephe açıyor. Osmanlıya karşı Hazar Denizi'de nerdeyse 3 yüz yıl önce kurulan Rus donanması ikinci kez sınır aşan bir görevle sahnede. Üstelik bu kez envanterinde iki yeni güdümlü füze korveti, tugay düzeyinde bir deniz piyade tugayı ve özel kuvvet birlikleri var