Sabah-Takvim'e sert açıklama !

Sabah-Takvim'e sert açıklama !

Cemaate yakınlığı ile bilinen Koza Altın'ın patronu Akın İpek'ten Sabah Grubu'na tepki..

Cemaate olan yakınlığı ile bilinen Koza Altın İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek,Sabah ve Takvim gazetelerinin kendilerini hedef alan haberlerine karşı bir açıklama yaptı.

İpek'in açıklamasında "Tüm yasal mevzuata hassasiyetle uyan, her yıl vergi rekortmenleri arasında ilk sıralarda yer alan milli maden şirketimizin kapanması için bu coşkulu çaba nedendir?" diye soruldu.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Sabah ve Takvim gazetelerinin Koza Altın İşletmeleri ile ilgili 21.04.2014 tarihli karalama maksatlı haberlerine ilişkin gerekli açıklama KAP’a yapılmıştır.

Buna ilave olarak…

Bugüne kadarki tekziplerimizi ısrarla yayımlamayıp hayal mahsulü, karalama amaçlı yayınlarını sistematik olarak sürdüren Sabah ve Takvim gazetelerinin sahiplerinin kim olduğu tam olarak açıklığa kavuşmadığı için yöneticilerine seslenmek istiyorum;

Size bu seviyede cevap vermemizin imkanı yok. Buna karakterimiz müsaade etmiyor.

Ancak soru sormak hakkımızdır.

Maden ithalatını destekleyebilirsiniz, diyeceğimiz yok.

Fakat İranlı kardeşlerimiz kadar milli maden şirketlerimize de sempati ile baksanız hiç olmazsa kara propaganda yapmasanız.

Milli maden şirketlerimizin sadece yasalardan kaynaklanan hakları ve izinleri teslim edilse, sebepsiz ve keyfi olarak izinleri reddedilmese. Milli maden şirketlerimiz de kendi ülkemizde arama yapsalar, keşfettikleri maden bölgelerinde yatırım yapıp tesisler kursalar, bölge halkına, ülke ekonomisine katkı sağlasalar, cari açığımızın kapanması için de daha faydalı olmaz mı?

Tüm yasal mevzuata hassasiyetle uyan, her yıl vergi rekortmenleri arasında ilk sıralarda yer alan milli maden şirketimizin kapanması için bu coşkulu çaba nedendir?

Akın İpek
Koza Altın İşletmeleri