Sabah'tan komik haber: ''Erdoğan'ı göstermek suç oldu''

Sabah'tan komik haber: ''Erdoğan'ı göstermek suç oldu''

ATV ve A-Haber kanalarına RTÜK tarafından kesilen ceza Sabah-ATV grubunu isyan ettirdi.

Hükümete ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi, köşk seçimlerinde Tayyip Erdoğan’ı 2 defa özel yayına çıkaran ancak diğer adaylara aynı ‘ilgiyi‘ göstermeyen iki kanala ceza kestikleri için YSK ile RTÜK’ü ‘paralel‘ ilan etti.

Gazete, ‘Bu ceza değil, yüz karası’ başlığıyla manşete taşıdığı haberde, "İki kurum kararıyla, atv ve aHaber’e dünyanın hiçbir ülkesinde görünmeyen şekilde ceza verildi. Ceza, iki kurumdaki Paralel Yapı etkinliğini de yeniden gündeme getirdi" diye yazdı.

Sabah’ın da haberinde aktardığı üzere, YSK kararında atv’nin 6-8 Ağustos arasındaki ana haber bültenlerinde cumhurbaşkanı adayları Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş’a ‘fırsat eşitliği‘ sağladığı belirtildi.

Fakat kararda, Erdoğan’ın ortak yayında iki kez ‘özel‘ programa ‘davet edilmesi‘ fırsat eşitliğine aykırı bulundu ve atv’ye iki program durdurma cezası verildi.

Sabah gazetesiyse, diğer adaylar için benzer türden ‘özel‘ programlar yapılmamasına rağmen YSK kararını ‘paralel‘ bulmakta sakınca görmedi.

Gazete, ”Başbakan’la program suç oldu: Yasakçı YSK-RTÜK ikilisinden medya özgürlüğüne ağır darbe” ifadelerini kullandı.

Haberde, ”30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde verdiği skandal kararlarla medya özgürlüğüne ağır darbe vuran YSK-RTÜK ikilisi bir skandala daha imza attı” denilirken, ”İki kurum kararıyla, atv ve aHaber’e dünyanın hiçbir ülkesinde görünmeyen şekilde ceza verildi” ifadesi dikkat çekti.

Sabah, geçmişte de ‘Kertenkele‘ dizisi nedeniyle RTÜK’e yönelttiği ‘paralel‘ suçlamasına sığınıp, ”Ceza, iki kurumdaki Paralel Yapı etkinliğini de yeniden gündeme getirdi” diye yazmıştı.

Gazetenin, Demirtaş ve İhsanoğlu’nun özel yayına alınmamasına hiç değinmeyerek ‘‘YSK’nın tek kanallı televizyon döneminden kalan mantıkla kestiği ceza ise akıllara tek bir soru getirdi: Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı ekrana çıkarmak ne zaman suç oldu?” ifadelerini kullanması da gözden kaçmadı.