Şabanözü Macide Anne Anaokulu hizmete açıldı

Şabanözü Macide Anne Anaokulu hizmete açıldı

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin (Togem-Der) katkılarıyla Ernamaş şirketi tarafından yaptırılan Şabanözü Macide Anne Anaokulu törenle hizmete açıldı.    Şabanözü Şehitler İlkokulu...

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği'nin (Togem-Der) katkılarıyla Ernamaş şirketi tarafından yaptırılan Şabanözü Macide Anne Anaokulu törenle hizmete açıldı.

    Şabanözü Şehitler İlkokulu konferans salonunda düzenlenen törende konuşmaya yapan Şabanözü Kaymakamı Cuma Çotu, "Kamu-STK ve hayırsever ortaklığının en güzel örneklerinin birini bugün hizmete sokuyoruz. Eski anaokulumuz yetersiz koşullarda hizmet vermeye çalışıyordu. Mekan yetersizliği nedeni ile her öğrencimize ulaşamıyorduk. Bugün açacağımız Macide Anne Anaokulu’nun her aşamasında fedakarlık ve hayırseverlik yatmaktadır." dedi.

    İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da bina ve tefrişatının 1 milyon 663 bin TL’ye mal olduğunu, arsanın Şabanözü Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar tarafından hibe edildiğini ifade ederek "Okulumuz 8 derslik, yemekhane, kütüphane, idari birimler, 320 öğrenci kapasiteli olarak yapıldı. Bir müdür 8 öğretmen görev yapıyor. Şuanda 132 öğrenci eğitim alıyor. Anaokulunda okullaşma oranımız yüzde 75." şeklinde konuştu.

    "İşsizliğin yüzde sıfır olduğu, göç veren değil, göç alan Şabanözü’ne hoş geldiniz" sözleri ile konuşmasına başlayan Ernamaş Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürsel ise “Yurdumuzda 0-6 yaş evlatlarımızın anaokullarına gitmesi gerçekten çok önemli. Bunlarında sayısının yeterli olmadığı açık. Bütün yardım seven insanların bu noktaya dikkat etmesini istiyorum. Anaokulu bir öğretim yeri değildir, eğitim ocağıdır. Yetişecek nesillerimizin eğitsel ve ahlaki altyapısını sağlayacak, her türlü sosyal yaşam davranışlarını onlara anaokullarında kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

    Milletvekili İdris Şahin ise konuşmasında anaokulunu ilçele kazandıran Ernamaş'a teşekkür etti. Vali Vahdettin Özcan da bilginin en büyük güç haline geldiği küreselleşen dünyada gelişmiş ülkelerin en büyük yatırımı eğitime yaptığını, tüm dünyada, bir ülkenin gerçek sermayesinin eğitimli genç nesiller olduğu fikrinin kabul gördüğünü kaydetti.

    Konuşmaların ardından anaokulu yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi. CİHAN