Sabotaj sonrası jet atama !

Sabotaj sonrası jet atama !

Şap Enstütüsü'ne yapılan saldırının ardından jet bir atama gerçekleşti...

Milliyet'in kamuoyuna duyurduğu Şap Enstitüsü'ne düzenlenen ve gizli servis operasyonu kuşkularına neden olan esrarengiz saldırının ardından aynı gün içinde Ankara'da Cumhurbaşkanlığı'na Köşkü'nde onaylanan bir kararname ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanılğı'ndan bir bürokratın müşavirlik görevine çekilmesi dikkat çekti.

Milliyet Gazetesi'nde dün Sertaç Koç imzası ile aksiyon filmeleni konu oluşturacak tarzda ilginç ve bir dizi çok boyutlu soru işaretlerine neden olan bir haber yer aldı. "Şap Enstitüsü’nde aşılara sabotaj!" başlığını taşıyan haberde, "Dünyanın sayılı, Avrupa’nın en büyük Şap Enstitüsü’ne şubat ayında saldırı gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Tel örgüleri keserek içeriye giren saldırganlar, milyarlarca lira değerindeki aşıların bulunduğu bölümün şebeke elektriğini kesti. Ardından jeneratörler devre dışı bırakıldı. 30 milyon doz aşı son anda kurtarıldı" ifadeleri yer aldı. Bu esrarengiz operasyonun dış istihbarat faaliyeti olduğu kuşkusu da oluştu. Emniyet'in yanısıra Milli İstihbarat Teşkilatı da, bu olayla ilgili araştırma içine girdi.

Milliyet'in haberi ses getirirken, Ankara'da ilginç bir gelişme de yaşandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bir atama kararnamesi; bakanın ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onay verdi. Atama kararnamesi bugün yürürlüğe girecek. Buna göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Ferhat Şenli, bakanlık müşavirliği görevine çekildi. Yani müsteşar yardımcılığı gibi önemli bir görevden kızağa alındı. Çankaya Köşkü'nün onay verdiği bir diğer kararname ile Çevre ve Şehircilik bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet İslamoğlu'nun da, müşavirlik görevine çekilmesi dikkat çekti.

Milliyet / Aydın Hasan