Saddam’ın kenti kuşatıldı

Saddam’ın kenti kuşatıldı
Güncelleme:

IŞİD'in elindeki 3 kent kuşatıldı. Çıkan çatışmalardan 20'den fazla IŞİD militanı öldürüldü.

Selahaddin Valisi Raid Ciburi, Irak Ordusu ile milislerin, IŞİD’in elindeki Tikrit kentini 3 taraftan kuşatma altına aldığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Vali Ciburi, güvenlik güçleri ve El-Haşdu’ş-Şabi (Halk Topluluğu) milislerinin doğuya doğru 200 kilometre ilerlediğini ve bazı kasabalar ile köyleri kontrol ettiğini aktardı.

Selahaddin Valisi, “Tikrit’teki IŞİD mensupları üç taraftan kuşatılmış durumda” dedi.

Selahaddin vilayetinin idari başkenti olan Tikrit’te operasyonu üçüncü gününe girdi.

Rûdaw’a konuşan El-Haşdu’ş-Şabi (Halk Topluluğu) Milisleri Sözcüsü Kerim Nuri, dün Dor ve Hemrin nahiyelerini kontrol ettiklerini söylemişti.

Sözcü, “Tikrit’e 3 kilometre mesafedeki Elhev köyünde IŞİD’in 3 keskin nişancısını etkisiz hale getirdik” demişti.

Irak’taki haber ajansları da Irak Ordusu’na ait savaş uçaklarının dün gece yaptığı bombardımanda 20 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin yönettiği operasyona, ABD öncülüğündeki koalisyonun hava kuvvetleri de savaş uçaklarıyla destek veriyor.

Irak Başbakanı Haydar Abadi, önceki gün gittiği Samarra'da IŞİD'e karşı düzenlenmesi beklenen operasyonun planını incelemiş ve başlaması için talimat vermişti. (Rudaw)

Irak’ın devrik diktatörü Saddam Hüseyin’in memleketi olan Tikrit 11 Haziran’da IŞİD kontrolüne girmişti.

Kent, Bağdat’a 130 kilometre mesafede bulunuyor.

Nisan ya da Mayıs’ta yapılacağı tahmin edilen Musul operasyonu öncesi, Bağdat ile Musul arasında yer alan Tikrit’in kurtarılması stratejik önem taşıyor.