Sadullah Ergin FETÖ iddialarını yalanladı !

Sadullah Ergin FETÖ iddialarını yalanladı !

Sadullah Ergin, darbe girişimiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunarak "Cumhurbaşkanımızın şahit oldukları bende kalacak" dedi.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, darbe girişimi sonrasında yürütülen FETÖ soruşturmasında hakkında gündeme gelen iddiaları yalanladı. Darbe girişiminde bulunanları, “Pensilvanya Terör Örgütü” olarak tanımlayan Ergin, bakanlığı döneminde paralel çetenin hedefi olduğunu savundu. O dönemde yaşadıklarının ayrıntılarını yazmasının siyasi sorumluluğuna ve kimliğine yakışmayacağını kaydeden Ergin, bu konuda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı şahit gösterdi. Ergin, açıklamasında özetle şunları vurguladı:

MİT KRİZİNE KADAR FARKINDALIK YOKTU

“17–25 Aralık kalkışmasına kadar ‘dini bir cemaat olarak bilinen bu yapıylaTürkiye’deki diğer sivil toplum kuruluşları ve toplumsal kesimlerle olan münasebetimin ötesinde bir temasım olmamıştır. Olması da mümkün değildir. Ben, AK Parti iktidarının yedinci yılında, 1 Mayıs 2009 tarihinde Adalet Bakanlığı görevine atandım. Doğal olarak bakanlığa geldiğimde daha önceki arkadaşlarımızın çalıştığı mevcut olan kadro ile çalışmaya devam ettim. Bakanlıkta olup da bugün bu örgütle ilişkili olduğu için gözaltına alınan-tutuklanan isimlerin tamamına yakını, zaten benden önce bakanlıkta yönetici konumda çalışmaktaydı. Kaldı ki, 2012 yılının 7 Şubat MİT Krizine kadar da bu yapıya dair hükümetimizde bir farkındalık oluşmamıştı.

HEDEFE KONULDUM

Göreve başladığımın daha ikinci üçüncü aylarında o dönem Ergenekon gibi sansasyonel davaları yürüten şimdi haklarında dava açılan veya kaçak olan savcıların hedefine oturtuldum. Kendilerine yardımcı olmadığım gerekçesiyle o dönem başbakanımız olan sayın Cumhurbaşkanımıza şikayet edildim. 2010 yılında yapılan YAŞ toplantısı sırasında savcı Zekeriya Öz tarafından 102 general ve amirale yakalama çıkartıldığında Adalet Bakanı olarak ortaya koyduğum tavırdan dolayı Paralel Yapının yayın organlarından olan Bugün Gazetesinin manşetinden ‘Balyozcuları kurtarma operasyonu’ yapan bakan olarak suçlandım ve hedefe kondum.

AYRINTILARI ANLATMAK YAKIŞMAZ

O dönem basın taraması yapıldığında  benzer ‘yıpratma hedefli operasyonel’ haberlerin fazlaca olduğu görülecektir. 2011 Haziran seçimleri sonrasında Paralel Çete kabinede yer almamı engellemeye çalıştı. 2013 yılının yaz aylarında bu yapının etkinliğini kırmak için bakanlığımızda yoğun bir çalışma yapılmıştır. O dönemde yaşadıklarımın ayrıntılarını daha fazla anlatmak, siyasi sorumluluğuma ve kimliğime yakışmaz. Cumhurbaşkanımızın da Başbakanlığı döneminde şahit olduğu, ancak görevim dolayısıyla bende kalması gerekenler yine bende kalacaktır.

ALNINI KARIŞLARIM

Daha bakanlığı döneminde Paralel çete tarafından istenmeyen bir siyasetçi olan, bu çetenin hukuksuz işlerini engellemeye çalıştığı için hedefe konan bir siyasetçi olarak bugün bu yapıyla aramda bağ kurmaya çalışanlar size söylüyorum; AK Partinin kuruluşunda, yolculuğunda, 27 Nisan e-Muhtırasında, partime açılan kapatma davasında, zor zamanlarımızda emeğim var, alın terim var, zaman zaman gözyaşlarım var, iyi günlerimizde sevincim var. Beni bu hain çeteyle irtibatlı göstermek isteyenlerin alnını karışlarım. Hepinize birden hodri meydan diyorum. Buraya kadar anlatılanlar, yaşananların çok küçük bir kısmını teşkil etmektedir.

Gün gelip bütün hakikatler ortaya çıktığında bugünün müfterileri yaptıklarından mahcubiyet duyacaktır.”