Sağanak yağış geliyor !

Sağanak yağış geliyor !

Meteoroloji, yurdun bazı bölgeleri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Gümüşhane çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların İstanbul, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Adana, Osmaniye, Düzce ileKırklareli, Zonguldak ve Hatay'ın kıyıları, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İç Anadolu ve OrtaKaradeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis etkili olacak.
 
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6-8 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/sa), Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İŞTE 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak yağışlı 16
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 15
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların bugün öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 23
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu; aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 19
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, bugün akşam saatlerinde sağanak yağışlı 20
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 12
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren batı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı 22