Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Çanakkalede

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Çanakkalede

"Şimdiden kendi kalbimizin sesini dinleyerek, kendi gönlümüzün belirlediği yol haritası izleyerek, aklımızla değerlendirme yaparak

ÇANAKKALE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şimdiden kendi kalbimizin sesini dinleyerek, kendi gönlümüzün belirlediği yol haritası izleyerek, aklımızla değerlendirme yaparak ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, inşallah muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe yürüyecek liderimizi seçeceğiz" dedi.

Müezzinoğlu, Çanakkale temasları kapsamında Barbaros Mahallesinde düzenlenen iftara katıldı. Mahalleye gelişinde halkın sevgi gösterisinde bulunduğu Müezzinoğlu, iftar masalarını gezip, halkla sohbet etti.

Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada, Kadir Gecesi akşamında, iftar sofrasında halkla beraber olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ramazan ayının rahmet, bereket, mağfiret, gönül dünyalarına ve aile hayatlarına huzur getirmesini dileyen Müezzinoğlu, "Ülke olarak da milletçe yarınlara daha umutla bakmamıza vesile olmasını, İslam aleminde akan kanın ve gözyaşının dinmesi, açlığın, sefaletin bitişine vesile olması için bu sofralarda dua ediyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, dünyada daha çok barış, huzur, hak, adalet olmasını, ülkenin ve milletin gelişip, daha güçlü olmasını istediklerini belirterek, "Bu sofralar birlik ve beraberliğimizi güçlendirsin. Sevgimiz daha çok artsın, çünkü sevgi ve kardeşlik paylaşıldıkça çoğalır ve zenginleşir" diye konuştu.

Bayramdan sonra bir seçim olacağına, "cumhur"un ilk defa başkanını seçeceğine işaret eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Milletçe Cumhuriyet döneminde başlayan 3 kazanımımızın en önemlisini inşallah 10 Ağustos günü kazanmış olacağız. 23 Nisan 1920'de Cumhuriyet kurulmadan önceki dönemde, bağımsızlık mücadelesi verdiğimiz dönemde, 'egemenlik kayıtsız şartsız' denilerek millete yetki verilmiştir. Milletin hak ve hukuku merkeze alınmıştır. Sonra çok partili dönem, bu millet adına önemli bir kazanım olmuştur. Milletin önüne tercih yapma hakları verilmiştir. A partisi, B partisi, ama hayalleri ve umutları hangi siyasi anlayıştaysa millet onun peşinde koşmuş, geleceğini, kaderini ona bağlamıştır. Bu çok partili dönemin sıkıntılı süreçlerine rağmen, zaman zaman kendi seçtiklerinin idama götürülmesine rağmen, darbeler yapılmasına rağmen, milletin kazanımı yine büyük olmuştur." 

Bakan Müezzinoğlu, en büyük kazanımın 10 Ağustos'ta olacağını dile getirip, "Şimdiden kendi kalbimizin sesini dinleyerek, kendi gönlümüzün belirlediği yol haritası izleyerek, aklımızla değerlendirme yaparak ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde inşallah muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe yürüyecek liderimizi seçeceğiz. Başkanımızı, reisimizi seçeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde, hiç kimseyi dışlamadan, herkesi kucaklayarak, 77 milyon ülke insanı bir ve beraberlik içinde, güzel ve hayırlı bir seçim yapacaktır. Bu seçimin de milletimizin geleceği adına bayram olmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı.