Sağlık Bakanlığı kan ihtiyacının bulunmadığını duyurdu

Sağlık Bakanlığı kan ihtiyacının bulunmadığını duyurdu

Sağlık Bakanlığı, bombalı saldırı nedeniyle hastanelerde kan ihtiyacının bulunmadığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen bombalı saldırının ardından yaralıların bulunduğu hastanelerde herhangi bir kan ihtiyacının bulunmadığı bildirildi.

KIZILAY: KAN İHTİYACI BULUNMAMAKTA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, İstanbul'daki bombalı saldırı olduğu anda bölge stoklarından Avrupa ve Kuzey Marmara'dan ihtiyaç bildirilmemesine rağmen kan sevkıyatı yapıldığını bildirerek, "Kan ihtiyacı bulunmamakta." dedi.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamada yaralananların çevre hastanelere kaldırıldığını belirterek, "Biz oraya patlamanın olduğu anda hemen bölge stoklarımızdan, Avrupa ve Kuzey Marmara'dan kan ihtiyacı bize bildirilmemesine rağmen çıkarttık. Sonrasında teyitler geldi ve bütün kan ihtiyaçları karşılandı." diye konuştu.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden kan ihtiyacı olduğuna dair birtakım bilgiler geldiğini dile getiren Kınık, şu bilgileri verdi:

"Sadece oraya 50 ünite 0 RH negatif kan gönderdik. İlerleyen saatlerde olası ihtimallere karşı da çevre bölgelerinden özellikle Bursa, Düzce, Ankara gibi bölgelerimizden özellikle az bulunan RH negatif grubu kan sevkıyatlarını yaptık. Dolayısıyla kan ihtiyacı bulunmamakta. Zaman zaman hastanelerdeki yetkisiz kişiler ve oradaki hasta yakınlarının yaptığı çağrılar televizyonlarda görülebiliyor. Ama şu an için ihtiyaçları karşıladık." dedi.