Şahenk o sektöre giriyor !

Şahenk o sektöre giriyor !
Güncelleme:

Mehmet Ali Aydınlar ve Ferit Şahenk, çocuk hastenesi kuruyor.

Mehmet Ali Aydınlar ve Ferit Şahenk, İstanbul’da çocuk dünyasına özel tasarlanacak, tam teşekküllü bir hastane yatırımı için anlaşma imzaladılar.

Son yıllarda büyük bir gelişme gösteren ve bölgede Türkiye’yi çekim merkezi haline getiren sağlık hizmetlerindeki yeni bir hamle, bu kez iş dünyasının iki önemli ismini bir araya getirdi. İstanbul’da 0-16 yaş grubu çocuklar için bir Çocuk Hastanesi kurmak üzere yola çıkan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk,bir araya gelerek protokol imzaladılar.



Acıbadem Üniversitesi ve Şahenk insiyatifi olarak kurulacak  Çocuk Hastanesi, Acıbadem Üniversitesi’nin akademik birikimiyle hizmet sunacak ve Türkiye’nin ve bölgenin referans çocuk hastanesi olacak.
 
“Bir hayali gerçekleştirmek için yola çıktık!”

Fortune Türkiye'nin haberine göre, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, uzun yıllardır hayalini kurduğu Çocuk Hastanesi’nin hayata geçebilmesi için Türkiye’nin öncü sağlık grubu, Acıbadem ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hayatımın en mutlu olaylarından birini kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. İnsanların hayatında en önemli değerin sağlık olduğu gerçeğini biz de aile olarak her zaman yaptığımız yatırım ve desteklerle altını çizmekteyiz; Ayhan Şahenk Vakfı ile önemli sağlık hizmetlerini Türkiye’nin her tarafına elimizden geldiğince götürmeye gayret etmekteyiz.

Bu aşamada uzun zamandır hayalini kurduğum bir çocuk hastanesi projesi vardı. Geleceğimiz için sağlıklı kuşaklar yetiştirmek ve onları doğdukları andan itibaren güvence altına alıyor olmamız en önemli insanlık görevimiz.

Bugün ülkemizin ve dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından birinin kurucusu olan ve dünya standartlarında bir sağlık üniversitesine imzasını atmış bulunan, değerli dostum Mehmet Ali Aydınlar ile hayalimi gerçekleştirmeye çok yakınım. Yalnızca çocuklar için, doğumdan itibaren onları kucaklayacak dünyadaki en ileri teknolojileri ve Ar-Ge’yi bünyesinde barındıracak olan hastane projesi gerçekleşme yolunda.”
 
“Türkiye’ye, örnek bir Çocuk Hastanesi kazandıracağız!”

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ise, çocuklara yönelik verilecek sağlık hizmetlerinin özelleştirilmiş olması gerektiğine dikkat çekerek Türkiye’nin ciddi anlamda çocuk hastanesi ihtiyacı olduğunu vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti:

“Acıbadem, sağlıktan kazandığını yine sağlık alanına yatıran bir kurum. Acıbadem Sağlık Grubu’ndaki tecrübelerimiz ve Acıbadem Üniversitesi’nin bilimsel birikimi bizlere,  çocuk hastanesinin büyük bir ihtiyaç olduğunu düşündürdü. Böyle bir hastane, hem Türkiye’nin hem de bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Bu nedenle Sayın Şahenk ile yaptığımız işbirliğinin çocuklarımızın sağlığı adına çok büyük bir kazanım olacağına inanıyoruz.

Nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştiren, önemli bir akademik birikime sahip Acıbadem Üniversitesi’nin altına imza atacağı bu hastane, çok sayıda çocuğun sağlığına kavuşmasına destek olacak. Acıbadem Sağlık Grubu’nun yarattığı ve  yıllardır sürdürdüğü Acıbadem Kalitesini de yansıtacağımız çocuk hastanesini, Türkiye’ye ve dünyaya referans olacak, örnek bir hastane olarak konumlayacağız.

Sağlık hizmetlerindeki kalitemizi bu hastanede çocuklara özel bir şekilde sunacağız. Çocuk hastanesi; binasından işletme sistemine kadar her aşamada tamamen çocukların ihtiyaçlarına göre, özgün olarak hizmet verecek. Burada çalışacak her personel pedagojik eğitimden de geçirilecek. Özellikle tedavileri uzun süren çocuklarımız için özel eğitim alanları oluşturulacak. Böylece tedavi görürken eğitim de alabilecekler.”