Sahipsiz hayvana ötanazi katliamı

Sahipsiz hayvana ötanazi katliamı

CHP'li başkan Akaydın döneminde Antalya Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde 965 hayvana ötanazi yapıldığı belirlendi.

CHP'li başkan Mustafa Akaydın döneminde Antalya Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde 965 hayvana ötanazi yapıldığı belirlendi. 2488 hayvanın ise ölüme terk edildiği ortaya çıktı

Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın dönemindeki katliamlar, AK Partili Belediye Başkanı Menderes Türel'in göreve başlamasından sonra rapor ve tutanaklarla belirlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkan Vekili Fikret Acar imzalı tutanakta, Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Bakımevi'nde 2009'dan 2014 Nisan ayına kadar 965 hayvana ötanazi uygulandığı, 2 bin 488 hayvanın ise bakımsızlıktan öldüğü saptandı. Ötanazi yapılan kedi ve köpekler arasında sağlıklı olanların da yer aldığı belirtildi.

DERNEK BAŞKANI İSYANDA
Bir başka skandal da bakım merkezindeki mamalarla ilgili... Mamaların analizinde, ham protein değeri ve ham yağ değerinin etiket beyanı ile uymadığı belirlendi. Antalya Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı imzalı raporda, bu mamaların tüketime uygun olmadığı belirtildi. Üretici firma hakkında yasal işlem başlatıldı. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç, hayvan katliamının CHP'li eski Başkan Mustafa Akaydın'ın atadığı Barınak Müdürü Özgür Erkan'ın yaptığını iddia etti. Akaydın döneminde bir süre Erkan ile çalışmak zorunda kaldığını ve hayvanlara yapılanları gördükten sonra anlaşmayı iptal edip barınaktan ayrıldığını açıklayan Kıraç, "Barınakta 71 oda var. İçeride de 250 köpek vardı. Her gün 20 köpek daha gelince sayıları 800'lere fırladı. 4 hayvan kapasiteli kafeslere 20'şerli olarak konulan köpekler ölmeye başladı" dedi. Erkan'ı uyardığını ama dinlemediği için Akaydın'a rapor yazdığını söyleyen Kıraç, "Belediyeye birçok rapor yazdım, umursamadılar. Birçok hayvan öldü" diye konuştu. Özgür Erkan'ın müdürlüğü sırasında rakamlarla oynandığını ileri süren Kıraç, "Orada yaklaşık bin köpeğe ötanazi yapıldı. Binlerce köpek açlık ve hastalıktan öldü. Birçoğuna tanık oldum" ifadelerini kullandı. Yerel seçimden sonra odasındaki evrakları yaktırırken yakalanan Mustafa Akaydın'ın hayvan ölümlerinden haberdar olduğu öne sürüldü.