Sahte MİT'çi skandalı

Sahte MİT'çi skandalı

Meclis'e kaçak girmek isteyen kişiler sahte kimliklerle girerek özel görüşmeler yaptılar.

Meclis'e kaçak, gizli girmek isteyenler, başka kimlikle girenler oldu. Ama böylesi ilk. Kendilerini MİT ajanı olarak tanıtan 5 kişi Meclis'e geldi. Vekillerle özel görüşmeler yapıp, çıkıp gittiler. Sonra da aynı ziyaretçi kartlarıyla bir gün sonra da Meclis'e girmek isteyince yakalandılar.
 
İddiaya göre, kendilerini MİT ajanı olarak tanıtan 5 kişi milletvekillerini önce telefonla arayıp randevu aldı. Sonra da sahte kimlikle Meclis'e girdi. Ve iktidar muhalefet tam 14 vekille özel görüşme yaptılar. İşte o vekillerden birisi CHP Niğde Milletvikili Doğan Şafak, diğeri Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş. 5 sahte MİT'çi ilk gün görüşmeler yaptıktan kimliklerini Meclis'te bırakıp dışarı çıkmışlar. Daha sonra Meclis'ten aldıkları ziyaretçi kartıyla tekrar Meclis'e gelince polis şüphelenmiş. Gözaltına alınıp sorgulanan 5 sahte MİT'çi, sahte belge ibraz etmekle suçlanıyorlar. Sahte MİT'çiler tutuksuz yargılanmak üzere serbest.
 
Salim Uslu: Giriş yasağı konuldu
 
TBMM İdare Amiri Salim Uslu, kendilerini MİT'çi olarak tanıtıp Meclis'e gelen 5 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını ve Meclis'e giriş yasağı konulduğunu bildirdi.
 
Uslu, "Meclis kulislerine konulan şarj cihazlarından dinleme yapıldığı ve şarj edilen telefondaki bilgilerin kopyalandığına" ilişkin iddiaları AA muhabirine değerlendirdi.
 
"Bunların doğruluğunu benim kanıtlama ya da olmadığını kanıtlama zorunluluğum yok" diyen Uslu, bu iddiayı dile getiren kişinin elinde bilgisi ve belgesi varsa bunu ilgili kurumla paylaşması gerektiğini söyledi.
 
Uslu, "Başvurulacak yer bellidir, Meclis Başkanlığı'na, savcılığa başvurur. Ama televizyonları çağırarak orada konuşma yapıyorsa... Belli ki var bir bildiği, o zaman o bildiği neyse onu kamuoyu ile paylaşmalıdır. Sadece varsayımdan, vehimden ibaret ve sadece basına yönelik bir kısım açıklamaların, bizim açımızdan çok fazla bir geçerliliği yoktur" dedi.
 
"Milletvekilleri ile fotoğraf çektirmişler"
 
TBMM İdare Amiri Uslu, "5 kişinin kendisini MİT mensubu olarak tanıtıp Meclis'e geldiğine" ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine, şöyle konuştu: "O kişilerle ilgili işlem yapıldı. İşlemi yapan biz değiliz. Biz sadece bu kişilerin GBT soruşturmasını yapıyoruz, GBT soruşturmasında ilgili şahıslarla ilgili bir kısım geçmişte karıştıkları suç olayları vuku bulmuş, bunu tespit ettik ve o kişileri emniyete bildirdik. Terörle Mücadele Şubesi, bu kişilerin MİT mensubu gibi kendilerini tanıttıklarını, sahte evrak kullandıklarını kanıtlamıştır. Çantalarında bu tür bilgi ve belgelere ulaşmıştır.
 
O belgelerin nerede ve nasıl kullanıldığını bilmiyoruz, bilmemiz de mümkün değil. Ama bildiğimiz bir şey var ki bu kişiler; ne talep ettiklerini bilmiyoruz ama bazı milletvekillerine gelmişler, fotoğraf çektirmişler. Muhtemelen de bu fotoğrafları dışarıda başka amaçla kullanmışlardır, iş takipçiliği yapmışlardır diye düşünüyorum. Sevkedildikleri mahkeme bu kişileri, sahte evrak düzenlemekten, evrakta tahribat yapmaktan yargılayacaktır."
 
Uslu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan bu kişilere Meclis'e giriş yasağı konulduğunu ifade ederek, geçen hafta düzenlediği sahte Meclis kartı ile TBMM'ye giriş yapmak isteyen bir holding patronunu da savcılığa bildirdiklerini sözlerine ekledi.