Saklambaç Faciası

Saklambaç Faciası

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde akşam karanlığında 12 yaşındaki Tutku Akpınar, saklambaç oynadığı arkadaşlarından saklanmak için girdiği inşaatta,...

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde akşam karanlığında 12 yaşındaki Tutku Akpınar, saklambaç oynadığı arkadaşlarından saklanmak için girdiği inşaatta, asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Tutku'nun ölümü, ailesini yasa boğdu.

Olay, İstasyon Mahallesi Ergin Sokak'ta yapımı devam eden bir inşaatta meydana geldi. İddiaya göre, İlyas-Derya Akpınar çiftinin 12 yaşındaki kızı Tutku Akpınar, arkadaşlarıyla saklambaç oynamaya başladı. Küçük Tutku, o sırada bekçisinin olmadığı, evlerinin karşısındaki 6 katlı inşaata girdi ve karanlıkta kapısı takılı olmadığı için duvarı açık olan asansör boşluğuna adım atınca boşluğa düştü.

Saklambaç oynadığı arkadaşları, Tutku'yu bulamayınca hemen ailesine haber verdi. Yapılan aramada komşuları Tutku'yu inşaatın asansör boşluğundaki suyun içinde hareketsiz bir durumda buldu. Asansör boşluğundan çıkarılan Tutku, gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİLER

Ancak, yapılan tüm müdahalelere rağmen Tutku, kurtarılamadı. Acılı haberi alan ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Tutku'nun yakınları, olayın meydana geldiği inşaatta gerekli tedbirlerin alınmadığını öne sürdü ve inşaatın kapısının olmamasına ve asansör boşluğunun önünün kapatılmamasına tepki gösterdi. Mahalle sakinleri ise "İnşaatın bekçisi var. Fakat olayın meydana geldiği saatlerde bir düğüne gittiği için inşaatta değildi" dedi.

Tutku'nun cesedi, Cumhuriyet Savcısı Eyüp Savcı'nın incelemesinin ardından, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı