Salihli’de Lidya "Altın Ülke" Sempozyumu

Salihli’de Lidya "Altın Ülke" Sempozyumu

Salihli Belediyesi tarafından 9-10-11 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlenen Lidya "Altın Ülke" Uluslararası Katılımlı Altın, Gemoloji ve Kuyumculuk Sempozyumu...

Salihli Belediyesi tarafından 9-10-11 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlenen Lidya "Altın Ülke" Uluslararası Katılımlı Altın, Gemoloji ve Kuyumculuk Sempozyumu başladı.

Salihli Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenen Lidya Sardes Otel'de düzenlenen Lidya "Altın Ülke" Sempozyumu açılış törenine, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Başkan Yardımcıları Yalım Şenkaya, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, Darphane Genel Müdürü Sadettin Parmaksız, İstanbul Altın Rafinerisi Genel Müdürü Ayşen Esen, İstanbul Kuyumcular Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Tiryaki, Lidya Sardes Otel Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İlhan,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Manisa Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Siyasi Parti Başkanları, Lidya Altın Ülke Sempozyumu Düzenleme Kurulu, Akademisyenler, Bilim İnsanları, Belediye Daire Müdürleri ve Kuyumculuk Sektörünün Temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Lidya Altın Ülke Sempozyumunun açılış konuşmasını yapan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Belediyesi'nin bir ilke daha imza attığına dikkat çekerek, "Salihli Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen Lidya Altın Ülke Sempozyumu'na hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada siz değerli katılımcılara ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Tarihte ilk altın paranın kullanıldığı ve Lidya Medeniyeti'nin uzun yıllar başkenti olan Sart, kuyumculuk alanında çok önemli bir merkez konumundadır. Antik Çağ'dan günümüze ulaşan Sinagog, tarihteki ilk altın rafinerisi ve ilk ayak izi Sart Mahallemizdedir. Lidya Altın Ülke Sempozyumu, Salihli'nin tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımı açısından çok önemli bir fırsattır. İlk defa bir belediyenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyuma destek olan altın ve kuyumculuk sektörüne, Akademisyenlere, Bilim İnsanlarına, tasarımcılara ve katılımcılara teşekkür ederim. Lidya Altın Ülke Sempozyumu, Salihli'mize ve Sardes'imize hayırlı olsun" diye konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise "Salihli gerçekten hem tarihi hem de doğal birikimleri ile kabına sığamayan bir ilçe. Manisa olarak Salihli'nin farkına varılamayan çok büyük zenginlikleri olduğunu düşünüyoruz. Bu ve buna benzer etkinlikler çok önemli" dedi.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ise bu sempozyum sayesinde hem Salihli'nin tanıtımına büyük katkı sağlanacağını hem de gelecek nesiller adına önemli bir bilgi birikimi oluşacağını kaydetti.

Programda Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Kuyumcukent İşletme A.Ş (KİAŞ) Genel Müdürü Selami Tütüncüoğlu'da birer konuşma yaptı.

Lidya Sardes Otel'de 9-10-11 Ekim tarihlerinde düzenlenen ve üç gün sürecek olan Lidya "Altın Ülke" Uluslararası Katılımlı Altın, Gemoloji ve Kuyumculuk Sempozyumunda, Akademisyenler ve Bilim İnsanları tarafından 55 bildiri sunulacağı belirtildi. Sempozyum Programı içinde, Takı Tasarımcılarının hazırladığı Workshop sergisinin de üç gün boyunca açık olacağı açıklandı.

Kaynak: İHA