Şam'dan Kobani'ye yardım

Şam'dan Kobani'ye yardım
Güncelleme:

Suriye, IŞİD'e karşı savaşan Kürtlere askeri yardım yapıldığını açıkladı.

Suriye Enformasyon Bakanlığı, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan Kürt birliklerine askeri yardım yapıldığını duyurdu. Bakan Ümran El Zubi, IŞİD'in elindeki 3 uçaktan 2'sinin imha edildiğini de açıkladı.

Suriye hükümeti, Kobani’ye askeri ve lojistik yardımda bulunduklarını duyurdu. Enformasyon Bakanı Zubi, Kobani'nin Suriye’nin parçası olduğunu ve yardıma devam edeceklerini vurguladı.

Sol’da yer alan habere göre, Bakan Ümran El Zubi bugün Suriye basınında yer alan açıklamasında, “Suriye Devleti Kobani’ye bir süredir hava yoluyla askeri ve lojistik destek sağlamaktadır” dedi. Zubi, açıklamasının devamında “Şam’ın, ABD liderliğindeki koalisyonun parçası olmadığı halde, Kobani’ye en üst seviyede askeri yardıma devam edeceğini” duyurdu.

‘BÜTÜN HALKI İMTİYAZLI SURİYELİ’

Kobani’nin Suriye’nin parçası olduğunun altını çizen Zubi, “Suriye Devleti’nin askeri, politik, toplumsal ve insani açıdan üzerine düşen rolü yerine getirmekte tereddüdü yoktur” şeklinde konuştu.

Zubi, Kobani’nin çatışmanın başlangıcından beri Suriye kenti olduğunu, bütün ahalisi ve halkının imtiyazlı Suriyeli olduklarını, devletinde Suriye toprakları üzerindeki en küçük köyden en büyük ile kadar bütün bölgelere yönelik askeri, siyasi , sosyal, ekonomik ve insani rolünü uygulamaktan hiçbir zaman geri kalmayacağını söyledi.

‘KOORDİNASYONA SICAK BAKIYORUZ’

Zubi, Suriye televizyonunun kendisiyle yaptığı röportajda, Suriye’nin terörle mücadelede sonuna kadar devam edeceğini ve kendisiyle bu konuda koordinasyon kurmak isteyen bütün herkese sıcak baktığını ayrıca terörle mücadele için uluslararası koalisyonun bir bölümü olmak için hiç kimseye hiçbir zaman ricada bulunmayacağını söyledi.

2 UÇAK İMHA EDİLDİ

Öte yandan, Zubi, Suriye savaş uçaklarının Halep yakınlarındaki Jarrah askeri üssüne saldırı düzenleyerek IŞİD'in elindeki 2 uçağını imha ettiğini de açıkladı. Cihan’ın haberine göre Bakan, hala IŞİD'in elinde olan 3'üncü uçağı ise aradıklarını sözlerine ekledi.

IŞİD'in elinde 3 adet Rus yapımı MİG savaş uçağı olduğu bildirilmişti. Söz konusu uçakların Iraklı pilotlar tarafından kullanıldığı kaydediliyor.