''Samimiysen burayı kapat''

''Samimiysen burayı kapat''

CHP'li milletvekili, Kürecik NATO Radar Üssü'ne gitti..

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Akçadağ İlçesi'nin Kürecik Beldesi'nde kurulan NATO Radar Savunma Üssü önünde partililerle birlikte basın açıklaması yaptı. Başbakan Erdoğan'ın Kürecik'teki üs konusunda halkı kandırdığını öne süren Ağbaba, "Burası bir NATO üssü değil, burası ABD- İsrail savaş üssüdür" dedi. Ağbaba, hükümete, "Madem mazlumların yanındasınız, madem samimisiniz, madem katillere karşı çıktığınızı iddia ediyorsunuz bu kalkanı kapatın o zaman" diye seslendi.

CHP Milletvekili Ağbaba, beraberinde kalabalık bir partili grup ve çevredeki köylerin muhtarları ile birlikte, sisli ve yağmurlu bir havada NATO Radar Savunma Üssü önüne geldi ve basın açıklaması yapmak istedi. Ancak üste görevli Türk askerleri, partililerin bölgeye yaklaşmasına izin vermeyince kısa süreki gerginlik yaşandı. Bir süre görevli komutanlarla görüşen Ağbaba, izin verilse de verilmese de üssün bulunduğu tepeye kadar çıkıp basın açıklamasını yapacağını belirtti. Ağbaba kendisini engelleyen askerlere, "İşte emperyalizm bu. Kendi ülkende, kendi topraklarına giremiyorsun. Bundan sonrası Amerikan toprağı sanırım. İşte emperyalistlerin istedikleri tam bu. Bizi Türk askerleri ile karşı karşıya getiriyorlar. Bizi evlatlarımızla karşı karşıya getirmek istiyorlar. AKP'nin yaptığı şey ortada" ifadelerini kullandı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Milletvekili Ağbaba'nın ısrarlı tutumları karşısında komutanlar, üssün girişi önünde basın açıklaması yapılmasına izin verdi. Ağbaba ve yanındakiler, hep birlikte üssün giriş kapısına kadar çıktı. NATO Radar Savunma Üssü'nün girişinde NATO bayrağının dalgalandığı görülürken, Milletvekili Ağbaba hemen girişin önünde kendisine takip eden gazetecilere açıklama yaptı.

Üzerinde 'Füze Kalkanına Hayır' yazılı yelek bulunan Ağbaba, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve bazı AK Parti'li milletvekillerinin NATO Radar Savunma Üssü konusunda halkı yanıltmaya yönelik açıklamalar yaptığını savundu. Ağbaba, "Öncelikle şunu belirtmek gerekir; Burası bir NATO üssü değil, burası ABD-İsrail savaş üssüdür. Başbakan açıkça halkı kandırmaktadır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ı ABD ile birlikte İsrail'i korumak için füze radar sistemini kurmakla suçlayan Ağbaba, "Bir yandan İsrail'i koruyacaksınız, bir yandan da Filistinli mazlumların başında gözyaşı dökeceksiniz. Bunun adı; Kurtla yiyip, kuzuyla meleşmektir" diye konuştu. Ağbaba, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsrail zulmü altındaki Filistin halkının yanında gözyaşları dökünce, haklı olarak herkes sordu; 'Madem bu kadar mazlum dostusunuz niye Kürecik radarına sesiniz çıkmıyor, kurdurduğunuz bu füze kalkanı İsrail'e hizmet etmiyor mu?' diye. Buradan bir kez daha söylüyoruz; Madem mazlumların yanındasınız, madem samimisiniz, madem katillere karşı çıktığınızı iddia ediyorsunuz bu kalkanı kapatın o zaman. Yoksa Filistin'de ölen her çocuğun elinde senin kanın var sayın Dışişleri Bakanı. Füze kalkanı sistemi 3 aşamadan oluşan bir sistemdir. Bir ayağı Almanya'da Kumanda Merkezi, bir ayağı Romanya'da, diğer bir ayağı da Malatya'da Kürecik'te bulunduğumuz bu alandadır. 3'ünün birleşmesiyle kalkan anlamına gelmektedir. Ayrıca bu kalkan ismini, Kürecikliler değil, Malatyalılar değil, AKP'nin patronu ABD koymuştur."

Filistin için gözyaşı döken herkese çağrıda bulunan Ağbaba, "Oynanan bu oyunu artık anlayın ve Ortadoğu'da kim halkların yanında, kim ABD- İsrail ittifakının yanında iyi düşünün. Kim mazlum Müslümanlar'ın safında, kim Siyonist işgalcilerin safında iyi görün" dedi.

Ağbaba konuşmasının sonunda kalkanın kapatılması için halkla birlikte mücadelelerinin devam edeceğini belirtirken, partililer de füze kalkanı ve hükümet aleyhine sloganlar attı. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde radar üssünden ayrıldı.