Üyelik: Giriş Yap / Üye Ol
IMKB54.304
Dolar1,5135
Euro2,0800
Altın365,25
Medyanın gözü bu kavgada.. Babahan'dan çok ağır yanıt !
İşte yeni katsayılar
Maaştaki kesintiler nasıl geri alınır ?
Bu seçim anketi herkesi şaşırtacak
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Sanal Okul Dünyası..

08 Eylül 2009 Salı
Görünmezlerle Sohbetler devam ediyor.
Sıradaki konuğum e-okull.com yöneticisi..

1- Merhaba öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Ben Yasin Koç , 23 yaşındayım.Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği (İngilizce) bölümünde öğrenim görüyorum.
İlgi alanlarım mesleğimle alakalı her şey yani internet ve yazılım.


2-İnternet yayıncılığı sizin için ne anlama gelmektedir?

İnternet yayıncılığı aslında internet'i global yapan kavramdır.Hepimiz arama motorları vasıtasıyla sorularımıza çabucak yanıt bulabiliyoruz , 
oysa internet yayıncılığı olmasa binlerce sayfalık ansiklopedilerde kaybolacaktık. İnternet yayıncılığı hafife alınmayacak bir iş , 
bir şekilde ziyaretçilere bilgi veriyoruz ve verilen bilginin doğru olması gerekiyor.


3-Türk internetinin gelişmesi önünde bir engel var mıdır? Türk internetinin gelişmesi için profesyonel ve sıradan kullanıcılar sizce neler yapmalıdır?

Ülkemizde internet kullanıcısı sayısı günden güne artıyor , şuan dünya'ya göre interneti kullanabilme faydalanabilme açısından çok iyi yerlerde olmasak da 
yakın gelecekte bu farkı kapatacağımızı düşünüyorum.
Profesyonel veya amatör olarak internet sektöründen sadece para kazanma amacı güdenlerden arınmamız lazım diye düşünüyorum. Ne zaman ki sektör gözünü para hırsı bürümüş  kişilerden arınır o zaman internet olması gerektiği gibi olur.Özetle interneti spam ve spamer'lardan korumak gerekiyor.


4-e-okull.com'un kuruluş misyonu,gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz?

E-okul bilindiği üzere , Milli Eğitim'in ilköğretim öğrencilerine yönelik yapmış olduğu bir proje.Proje kapsamında veliler öğrencinin devamsızlık , not ,
sınav tarihleri vb bilgilerine ulaşabiliyor. Milli Eğitim geride bıraktığımız Eğitim-Öğretim yılında bu projeye ortaöğretimide dahil etti.
Sitemizin kuruluş amacı da bu doğrultuda, insanların ilk defa kullanacağı bu sistemle ilgili bilgi vermek , karşılaşılacak sorunlara kendi çapımızda çözümler üretmek.
Aynı zamanda k.p.s.s , öss vb sınavlarımızla alakalı bilgiler vermeye çalışıyoruz..Toparlamak gerekirse eğitim sistemimizle alakalı hemen hemen her şey var portalımızda.
E-okull.com ilk kurulduğunda wordpress isimli ücretsiz yazılımı kullanıyordu , zamanla bu beni rahatsız etmeye başladı ve kendimize ait sıfırdan bir sistem yazdım.
Sadece benim değilsisteme üye olacak herkesin düşüncesini , bilgisini , sorununu paylaşabileceği aynı zamanda oyun oynayabileceği , resim galerine göz atabileceği bir sistem çıktı ortaya.Bilgisayar üzerine eğitim görüyor olmam , ayı zamanda bir öğretmen adayı olmam sanırım bu siteyi açmam da temel etken oldu benim için.
Ama ülkemizde web sitesi denildiğinde forum siteleri akla geldiği için , bizimde yazılım ve görsellik olarak genel forumlardan farklı olduğumuz için gerekli talebi şuan için alamıyoruz.Fakat günden güne üye sayımız artıyor ve üyelerimiz sistemimize alışmaya başlıyor.Önümüzdeki günlerde e-okull.com'un daha popüler olacağından eminim.


5-Sitenizi tercih eden kullanıcıların mesleklere ve yaşlara göre dağılımı nasıl gerçekleşiyor?

Sitemizi ağılıklı olarak ilköğretim ve lise öğrencileri ziyaret ediyor , bunun yanında velilerden ve öğretmenler'den katılımlar oluyor.

6-Sitenize yurt dışı girişleri oluyor mu? Türklerden sonra en çok sitenizi tercih eden kullanıcılar hangi ülkeden geliyor?

Azda olsa yut dışında ziyaretçi alıyoruz tabiki , sırasıyla en çokAmerika , İngiltere ve Norveç'ten geliyor ziyaretçilerimiz.


7-e-okull.com dışında yaptığınız,yapmak istediğiniz projeler var mı,varsa nelerdir?

2005 yılından bu yana internet sektörü içesindeyim ve bir çok proje giriştim , ama tek başıma hepsine yetişemediğim için şuan bir elin 
parmaklarını geçmeyecek kadar yayında olan web sitem mevcut. İleriye dönük olarak ta , web master arkadaşlarımızın işine yarayacak bir kaç  araç kodlamayı düşünüyorum şu sıralar.

8-Benim sorularım bu kadar.Sizin eklemek istediğiniz,Türk internet kullanıcılarına vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

İnternet kullanıcılarına , gözünüz üzerimizde olsun diyorum.

Bu yazı toplam 701 defa okunmuştur
YORUMLAR
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
1 . KAZIM BÜKÜLMEZ87
2 . SABRİYE ÇEÇEN YILMAZ79
3 . YÜKSEL DUMAN72
4 . ALTAN ŞİMŞİK65
5 . VEYSEL TURAN59
6 . ORHAN CAN59
Bu Listede yer alabilmeniz için ÜYE olmanız gerekmektedir.
Yazarın Diğer Yazıları
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR